Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Catedrala Notre-Dame din Paris va găzdui sâmbătă prima liturghie de după incendiul care a devastat-o pe 15 aprilie, transmite France24.com. Data coincide cu aniversarea sfințirii altarului catedralei, celebrată în fiecare an pe 16 iunie.
Mesa va fi oficiată de către arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, și va avea loc, potrivit unui comunicat al diocezei orașului, ”într-o capelă laterală cu un număr restrâns de persoane din motive evidente de securitate”. Astfel, doar 20 de persoane vor fi prezente, printre care sunt și preoții și canonicii catedralei, dar evenimentul va fi transmis în direct de un post de televiziune. Președintele Emmanuel Macron a impus un termen ambițios de cinci ani pentru restaurarea Notre Dame. Dioceza așteaptă un răspuns din partea autorităților dacă poate deschide publicului porticul din fața catedralei pentru slujbele de seară. În acest caz, va fi construită o structură temporară care să adăpostească credincioșii în timpul lucrărilor de restaurare.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.