Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Probabil e greu de înţeles ce se întâmplă în Republica Moldova. Dar hai să încercăm să înţelegem sensul „poveştii politice” de acolo.
Întrebarea pe care nimeni nu vrea să o pună şi mai ales la care nimeni nu vrea să răspundă: cum a fost posibil Plahotniuc? Cum s-a produs acest fenomen şi mai ales cum a reuşit să preia puterea şi controlul politic aproape total de la Chişinău? De ce spun că e bine să punem şi să răspundem la această întrebare? Pentru că toate „revoluţiile moldave” din ultimii 30 de ani încep cu entuziasm şi speranţe imense şi se termină cu un mare jaf şi cu multă disperare. Cred că am văzut minimum cinci astfel de „revoluţii”: „binele” învinge răul după care „binele” jefuieşte tot şi se transformă în răul şi mai mare. Pierde cetăţeanul de rând care e nevoit să apuce calea pribegiei economice: de la Vladivostok la Lisabona. Iar Plahotniuc şi sistemul său au fost posibile pentru că „toată lumea bună”, inclusiv „ambasadele salvatoare” şi „lumea civilizată” au uns această putere şi au tăcut pentru că aveau alţi duşmani de decapitat. Sub autodeclaraţii „proeuropeni” s-au produs jafuri cum „comuniştii” lui Voronin nici nu au visat. Rezultatul: îl avem. Şi o luam iarăşi de la capat.

Integral pe Libertatea