Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liviu Dragnea are parte de un tratament cu totul și cu totul special în spatele gratiilor, ceea ce îi face șederea puțin mai ușor de suportat. Dragnea este închis la Penitenciarul Rahova din București, după condamnarea de 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fiindcă a ocupat funcții de conducere în statul român, Dragnea este inclus în categoria persoanelor care trebuie atent supravegheate. Practic, fostul lider al social-democraților este supravegheat non stop de forțele de ordine. De același tratament au însă parte și foștii polițiști sau magistrați, precizează CAPITAL.

„Vine unul cu un cuțit și îl bagă în el. Ce faci atunci? De aceea, chiar și Becali era transportat cu mascații, să nu fie probleme. Fiecare director de penitenciar își ia măsuri ca să nu aibă incidente”, au declarat surse sub protecția anonimatului, pentru ȘTIRIPESURSE. Potrivit legii, în cazul deținuților vulnerabili, al martorilor vulnerabili și amenințați se pot lua măsuri de protecție.

Cu alte cuvinte, în pușcărie Liviu Dragnea e pazit mai bine decat de SPP, constată NAȚIONAL. Pe de alta parte, in acesta categorie au fost si Dan Voiculescu, Adrian Nastase si alte persoane. Astfel ca fostul presedinte al Senatului isi executa pedeapsa in celula in care a stat si premierul Nastase. Conform legii, persoanele cu ”vulnarabilitati” sunt cazate in camere speciale pentru ”eliminarea factorilor de risc”.

NEWSWEEK prezintă programul lui Dragnea la închisoare: ce mănâncă, când și cu cine, și constată că, în mod cert, condițiile și programul zilnic sunt total diferite față de palatul Scroviștea, insula Belina, Brazilia sau vila PSD din Kiseleff. Și întâlnirile cu Irina sunt strict reglementate. Deținuții în regim închis beneficiază lunar de cinci vizite în cabină cu dispozitive de separare. Pentru vizita intimă, Liviu Dragnea trebuie să facă o solicitare scrisă care apoi va trebui aprobată de directorul penitenciarului. Deținuții au acest drept o dată la trei luni, timp de trei ore.

O zi la Rahova arată astfel:
05.00  –  deșteptarea/ apelul de dimineață;
05.30  – masa de dimineață
06.00  – activități /muncă/școală
12.00  – 13.00 – masa de prânz
13.00  – 14.00 – activități/muncă/școală
15.00  – 17.00 – plimbare în aer liber
17.30   – 18.00 – masa de seară
19.00 – apelul de seară
22.00  – Stingerea

Lui Liviu Dragnea i-au luat urma și procurprii din SUA. În SUA a fost formată o comisie rogatorie care anchetează vizita pe care Liviu Dragnea, șeful de atunci al PSD, și Sorin Grindeanu, prim-ministru al României, au efectuat-o peste Ocean la începutul lui 2017. Vizita celor doi politicieni români a fost prilejuită de inaugurarea președinției lui Donald Trump. În acest sens, G4MEDIA arată că a primit informații din interiorul anchetei cu privire la faptul că vizita celor doi demnitari români se află în vizorul oficialilor din SUA. În consecință, comisia rogatorie din SUA, care a fost formată în urmă cu trei luni, potrivit aceleiași surse, cere date de la autoritățile române cu privire la Liviu Dragnea și la Sorin Grindeanu.

Ceea ce se știe deja, așa cum anunța încă din decembrie 2018 ziarul american ”The Wall Street Journal”, citat de EVENIMENTUL ZILEI, este că procurorii federali din Manhattan au declanșat o anchetă mult mai vastă referitoare la banii din donații care au fost strânși de comitetul de organizare a ceremoniei de inaugurare a președinției lui Donald Trump.


Comentarii

Foaie verde de arțar, Liviu Dragnea-i găozar! E sef de Camera. La pârnaie!

10 iunie 2019 6:51

Gigica Consider normal ca un om politic să beneficieze de protecție.Eu nu am cunoștințe de oameni politici închiși...in afara de Timoschenko..E o palma pe obrazul României.Frauda din dosar..e minima...Se putea rezolva altfel dosarul.Sunt OBIECTIVĂ nu părtinitoare..

8 iunie 2019 8:54

Ion Vasile Macar se mai ushureaza de ceva "malai" de prin conturile bancare din paradisuri fiscale ca are cheltuieli mari la Rahova....si pe unde s-o mai duce....avocatzii, directori de puscarii , gardieni....o renovare si dotare de celula....Cheltuieli mari....dar produce fi-su ca-i Mare Latifundiar...

8 iunie 2019 8:43

v Am hotarat sa fiu homosexual. Ca Ecce Kurrupt/Kuminecaturile Bucilor Gemene

8 iunie 2019 6:21

Puscarie= Pension Asta-i puscarie tete-o! Asta-i tratament balnear de intretinere. Ce fac puscariasi astia pentru a-si plati intretinerea care costa statul roman, adica pe noi toti care alimentam bugetul de stat prin taxe si impozite, peste trei mii de lei pe luna!!!! 30 de milioane pe luna ptr un puscariasi ca sa sa faca sport si sa se odihneasca...Nu. Roaba, tarnacopul si lopata si munca tata...munca! seara cand pune capul pe perna s-adoarma fara vise, ca daia-ai la puscarie! Sa simta ca este pedepsit si sa nu mai fure ca da de drakul!

7 iunie 2019 22:58

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul PUSCA.RIA. PUSCA, RIA-Rai. Pusca Raiului.

7 iunie 2019 20:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.