Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O agenție de turism din Baia Mare va iniția un traseu cultural pentru turiștii care vor să-l caute pe celebrul William Shakespeare în ținutul Maramureșului. Explicația ciudățeniei este popularitatea unui roman scris de Walter Ubelhart, în care este susținută că opera atribuită dramaturgului englez ar fi fost una colectivă, o contribuția majoră având-o un personaj care a și-a făcut studiile la Baia Mare.
Potrivit Agerpres, romanul istoric documentar „În umbra lui Shakespeare”, de Walter Ubelhart, susţine că în urmă cu mai bine de 400 de ani, un absolvent al Şcolii Rivulina din Baia Mare, Johannes Banfi Huniades, părăsind locul natal, a ajuns să intre în cercurile scriitorului englez William Shakespeare, contribuind cu diverse teme la opera scriitorului, unele luate din viaţa de atunci a Maramureşului. Cercetarea documentelor realizată de autor pe parcursul anilor înclină spre faptul că Shakespeare l-a cunoscut pe Johannes Banfi Huniades, care a preferat să rămână discret în privinţa contribuţiei sale literare, însă o largă varietate de obiceiuri şi descrieri întrebuinţate de scriitor ar proveni din Maramureşul arhaic. O ecranizare a romanului este în curs de realizare, iar scriitorul a anunțat că turiștii care ajung în Baia Mare vor avea la dispoziție un traseu care să prezinte locurile prin care a trecut personajul principal al romanului.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.