Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În plin turneu pentru a sărbători cei 35 de ani împliniţi de trupa Iris, Cristi Minculescu este subiectul unor noi zvonuri cu privire la sănătatea sa.

Evz scrie că artistul urmează să se retragă definitiv din muzică imediat după încheierea turneului, Minculescu având nevoie de un nou transplant de rinichi, pentru că nivelul creatininei a crescut îngrijorător.

"Rodica Minculescu va fi donatorul rinichiului de care are nevoie solistul trupei Iris. Tot ea i-a mai donat, în trecut, şi o parte din ficat, iar organismul lui Cristi l-a acceptat, mai mult ca sigur nu se va pune problema compatibilităţii", au spus surse din lumea muzicală. Soţia artistului neagă necesitatea unui nou transplat, dar nu şi existenţa unor probleme serioase la rinichi. Nici impresarul trupei Iris nu a vrut să dea prea multe informaţii legate de starea de sănătate a solistului, dar recunoaşte că acesta se află împreună cu soţia la clinica din Germania unde s-a operat în 2009.

"Boala pe care a avut-o el la ficat este o boală hepato-renală. Ea afectează ambele organe, nu a fost doar la ficat, nu a fost doa hepatică. Asta este natura ei. Printr-o situaţie specială s-a dezvoltat atât de mult la Cristi. În principiu, se dezvoltă doar la rinichi, la foarte puţini se întinde şi la ficat, cum a fost la el. Deocamdată, nu ştiu să se pună problema unui iminent transplant de rinichi", a declarat Cosmin Nicoară pentru Evz.

A stat două luni în spital

În luna martie a anului 2009, Cristi Minculescu a fost supus unei operaţii de transplant hepatic, soţia lui, Rodica, fiind cea care i-a donat o parte din ficat. Ficatul bolnav al lui Cristi cântărea 20 de kilograme.

A urmat, la câteva zile, o altă intervenţie chirurgicală, iar recuperarea în Spitalul Universitar din Regensburg din Germania a durat două luni. Costul intervenţiei chirurgicale s-a ridicat la 47.000 de euro şi a fost suportat de Ministerul Sănătăţii, restul cheltuielilor fiind acoperite de familie.

Integral pe Click!Comentarii

Eu "Costul intervenţiei chirurgicale s-a ridicat la 47.000 de euro şi a fost suportat de Ministerul Sănătăţii" A se citi: "Costul va fi suportat de copii nostri care vor trebui sa plateasca datoriile guvernului roman, inclusiv cele ale Ministerului Sanatatii.

2 noiembrie 2011 18:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.