Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD este în degringoladă totală. Arestarea lui Liviu Dragnea a creat haos și dezbinare în partid, iar în momentul de față luptele interne sunt atât de crâncene, încât sunt șanse foarte mari ca reprezentantul partidului care urmează să fie candidat la prezidențiale să nu intre în turul doi.

Mai multe nume au fost deja luate în calcul, însă nu există unanimitate când vine vorba de această decizie, așa că PSD riscă să piardă și mai mulți votanți în viitor. Gabriela Firea, Eugen Orlando Teodorovici, Mihai Fifor și Titus Corlățean sunt cei patru care au fost testați în sondaje în ultima perioadă, însă șansele lor în fața lui Klaus Iohannis sunt minime, susține CAPITAL.

Și Dan Puric ar putea fi candidatul PSD pentru Cotroceni. O sursă credibilă din PSD a dezvăluit că partidul aflat la guvernare testează sociologic trei personaje din afara partidului, pentru a vedea care ar avea mai multe șanse la prezidențiale, scrie MAGNANEWS. Se fac sondaje care nu vor fi date publicității, ele având doar scopul de a stabili un posibil candidat al PSD, adus din afara partidului.

Consultanții israelieni le-au sugerat celor din PSD să încerce și modelul ucrainean, cu un actor popular transformat în candidat la prezidențiale, susţine jurnalistul Grigore Cartianu. În Ucraina, actorul Vladimir Zelenski (41 de ani) l-a învins cu un scor incredibil (73%-27%) pe președintele în funcție, Petro Poroșenko, care nu a reușit să obțină un al doilea mandat.

Și un fost deputat, exclus din PSD, a anunţat că va candida la alegerile prezidenţiale. „Consiliul Fondatorilor Naţionali şi Organizaţiile Teritoriale Consacrate au hotărât consensual să nominalize pe domnul Ninel PEIA, preşedinte fondator, drept candidat desemnat al Partidului Neamul Românesc în competiţia electorală pentru demnitatea supremă de Preşedinte al României“, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, remis marţi MEDIAFAX.

Pe de altă parte, nici nu s-a instalat bine în fruntea PSD că Viorica Dăncilă a reușit să provoace deja tensiuni în partid. Totul a pornit de la niște declarații făcute de un apropiat al acesteia. Viorica Dăncilă a decis să-l numească în poziția de consilier pe probleme economice pe Remus Borza. Acesta a mai făcut un pas și a decis să intre în PSD.

Nici nu s-a instalat bine lângă premier, că o declarație a acestuia a provocat deja revolta celor din PSD, constată COTIDIANUL. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea după ce Borza a susținut că trebuie reduse costurile în sectorul public și că sunt ”prea multe instituţii hipergonflabile, hiper-remunerate”. Mai mai mulți lideri PSD ar fi susținut, unor surse citate de G4media, că afirmațiile făcute de acesta nu reprezintă punctul de vedere al PSD și că el ar fi exprimat o opinie personală.

Noul consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, Remus Borza, care l-a înlocuit pe Darius Vâlcov, pune tunurile pe instituţiile statului, despre care spune că sunt hipergonflate, hiper-remunerate, amintește ADEVĂRUL. „Eu pentru asta m-am alăturat acestui efort al Executivului şi al partidului aflat la guvernare. Tocmai încerc să optimizez: sunt prea multe instituţii hipergonflate, hiper-remunerate, ar trebui şi aici remunerarea să ţină cont de eficienţă şi de competenţă, ar trebui să mai reducem costurile în sectorul public şi să încurajăm mai mult şi să finanţăm investiţiile. Investiţiile sunt cele care dau sustenabilitate creşterii economice.

Și deputatul Liviu Pleșoianu a anunțat că își va da demisia din Partidul Social Democrat (PSD) dacă formațiunea politică va fi predată „Sistemului”. Liviu Pleșoianu s-a arătat nemulțumit de concluziile întâlnirii dintre Viorica Dăncilă, Frans Timmermans și Jean-Claude Juncker. Potrivit politicianului, citat de ANTENA3, PSD este „sacrificat” de niște „meduze politice” și că își va da demisia din formațiunea social-democrată nu va mai avea rost dacă la Congresul PSD va fi aleasă o conducere care oferă partidul pe tavă „Sistemului”.

Acum câteva zile, Liviu Pleșoianu a lansat un nou atac la adresa Vioricăi Dăncilă, președintele interimar al PSD, amintește EVENIMENTUL ZILEI. Pleșoianu a declarat o luptă deschisă asupra actualei conduceri a partidului. „Un partid fără izmene, asta e acum PSD-ul condus de voi, impostorilor!”, a scris Pleșoianu, într-un mesaj pe Facebook.