Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un test sangvin rapid, care depistează insuficienţa cardiacă într-un stadiu precoce, a fost dezvoltat de o echipă de cercetători britanici, informează marţi Press Association.

Noul test, destinat pentru o utilizare viitoare în cadrul Sistemului Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), este mult mai precis în comparaţie cu testele efectuate în prezent şi ar putea veni în ajutorul a sute de mii de persoane.

În prezent, medicii măsoară nivelurile sangvine ale unei proteine denumite Peptidul natriuretic de tip B (BNP) cu ajutorul unui test standard de sânge.

Niveluri ridicate ale acestei proteine indică un risc de insuficienţă cardiacă, dar obezitatea, vârsta avansată şi anumite medicamente determină, de asemenea, creşterea nivelului de BNP, ceea ce înseamnă că testul nu este cu totul eficient.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.