Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Snacks-urile, supele la plic, cârnaţii sau burgerii vegetali fac parte din semipreparatele care ne omoară lent. Aşa arată ultimele studii în domeniu efectuate în rândul a peste 120.000 de persoane adulte.
Concret, alimentele sunt considerate ultraprocesate atunci când au fost produse prin procese industriale multiple (ulei hidrogenat, amidon modificat) şi conţin numeroase ingrediente, în special aditivi. Cele mai multe semipreparate cu aditivi, dar şi sucurile cu zahăr sau îndulcitori, burgerii vegetali, cârnaţii, supele la plic şi snacks-urile fac parte din categoria alimentelor ultraprocesate.
Acestea au în general o cantitate mai mare de sare, grăsimi saturate, zahăr şi sunt sărace în vitamine şi fibre. Doctorii arată că bolile cardiovasculare, precum infarctul miocardic acut şi accidentul vascular celebral reprezintă principala cauză de deces în întreaga lume, iar acestea apar din cauza consumului de alimente ultraprocesate, asociat cu obezitatea, fumatul şi lipsa de mişcare. În plus, cancerul, diabetul zaharat de tip 2, boala celiacă, scleroza multiplă sunt doar câteva boli asociate cu alimentaţie nesănătoasă.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.