Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cine a lăsat drumul spre Bran să rămînă de căruță nu a putut fi decît un nemernic sau un încuiat. Drumul spre cel mai căutat obiectiv turistic al României se face cu chinuri, cu nervi, cu așteptări. Parcă ar fi un șir de încercări puse dinadins în fața călătorului spre a-i măsura dorința de a ajunge până acolo. Castelul Bran rămîne un monument istoric, o operă de arhitectură, o fortăreață demodată dar și o curiozitate aproape maladivă. S-a îmbogățit cu imaginația unui romancier care nu l-a văzut niciodată și cu toate visele de groază care căutau un așezămînt și un Diavol. În ciuda piedicilor de pe drumuri și din istorie, Castelul Bran este monumentul istoric cel mai căutat, este cutia cu mistere, este legenda mai puternică decît povestea care l-a creat.

Dar, mai mult decît toate, Castelul Bran a fost și darul brașovenilor către Regina Maria pentru rolul său în Marea Unire de la 1918. Iar în anul acesta, la un deceniu după întoarcerea la proprietarii de drept- moștenitorii Principesei Ileana, Castelul Bran, vechi de sute și sute de ani este cel mai modern monument istoric din țara noastră. Este asaltat anual de peste un milion de călători și turiști. Și în ciuda acestui dever, este îngrijit ca o farmacie, la fel de modern ca un laborator și mult mai primitor decît palatele care țintesc să încînte, nu să te sperie.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.