Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul vrea adoptarea Codului Administrativ prin ordonanţă de urgenţă, procedură prin care ar evita declararea acestuia ca neconstituţional, în condiţiile în care are unele prevederi care încalcă Legea fundamentală, cum e şi cazul pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Ministrul Dezvoltării Regionale, Daniel Suciu, a anunţat că în această săptămână ar putea fi adoptată Ordonanţa de Urgenţă pentru Codul Administrativ, după ce vineri proiectul a fost pus în dezbatere publică. Practic, actul pregătit de Guvern seamănă în proporţie covârşitoare cu legea adoptată de Parlament, dar respinsă de Curtea Constituţională în integralitate. Printre prevederile problematice sunt şi pensile speciale pentru aleşii locali, adică pentru primari, viceprimari, preşedinţi de CJ şi vicepreşedinţi de CJ. Până în prezent, aceste pensii au fost declarate neconstituţionale de trei ori, de două ori în 2016 şi o dată în 2018, argumentul judecătorilor CCR fiind faptul că indemnizaţii pentru limită de vârstă fie primesc toate categoriile de aleşi locali, fie niciuna.

Integral pe Adevărul