Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Treizeci de sisteme stelare binare au fost descoperite recent în spaţiul exterior al unui roi galactic situat la 62 de milioane de ani lumină distanţă, conform unui studiu publicat de o echipă de astronomi canadieni în Astrophysical Journal, informează Live Science.

Majoritatea stelelor din Univers formează astfel de sisteme binare, însă acestea pot fi găsite, de obicei, în interiorul galaxiilor.

Conform studiului, aceste 30 de sisteme stelare binare provin din interiorul galaxiilor de unde au fost expulzate atunci când una dintre stelele din fiecare pereche s-a transformat într-o stea neutronică în urma unei explozii atât de puternice, încât ambele stele din sistemul binar au fost expulzate în spaţiul intergalactic.

Integral pe AgerpresComentarii

Kuminecăturile Gemene Interesant. Ecce practic ca și când ți se cere să pleci de la o masă festivă la care ai venit cu partenerul strategic din cauză că fomistul a făcut o diarie explozivă în pantaloni...

1 iunie 2019 13:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.