Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viitorul apropiat va introduce în peisajul citadin o nouă „specie“ tehnologică, dronele, care promit să se încadreze perfect în mediul urban şi să ofere răspunsuri la provocările acestui mediu.

Până în 2020, conform NASA, ar putea exista până la 400.000 de astfel de vehicule zburătoare automate înregistrate în scopuri comerciale în Statele Unite ale Americii, la care ar putea să se adauge peste 2 milioane de drone folosite în scop recreaţional. Unele locuri de muncă, cum ar fi cele de curierat rapid din mediul citadin sau locuri de muncă din agricultură, în mediul rural, vor fi preluate de drone. Activitatea dronelor trebuie să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, atât în mediul urban cât şi în cel rural. Agenţia Spaţială Americană operează demonstraţii cu drone de dimensiuni mici care navighează prin peisajele urbane din Reno, Nevada şi Corpus Christi, în Texas, în cursul următoarelor luni. Aceste demonstraţii cu drone au obiectivul de a testa noile tehnologii şi de a identifica şi evalua măsurile necesare pentru ca traficul de drone să se desfăşoare în condiţii optime şi de siguranţă, atât pentru oameni cât şi pentru păsări, spre exemplu, care se vor intersecta cu dronele pe cerul oraşelor.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.