Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cei mai mulți care îşi doresc să renunţe la fumat sunt reticienți din cauza kilogramelor în plus. Noi studii, efectuate de cercetătorii Universității Stirling, au concluzionat că utilizatorii de tigari electronice cu nicotina pot renunţa la fumat fără un exces de kilograme. Tigarile electronice fara fum pot fi utilizate pentru a renunța la fumat fără efecte asupra greutății, mai mult, cercetările arată că țigările electronice pot fi o unealtă împotriva obezității generate din cauza renunțării la tutun.

Nicotina este o substanță chimica cunoscută pentru efectele sale de accelerare metabolică și de scădere a apetitului. Statisticile arată că în medie, persoanele care aleg să renunțe la țigări ajung să acumuleze până la 5 kg în plus în primul an de abstinență. Chiar dacă produsele alternative tutunului pot ajuta la stabilizarea greutății în procesul de renunțare, cercetătorii arată că vaporii produsi de dispozitivele electronice sunt mai eficiente în acest proces. Linda Bauld, profesor al Univerității Stirling și director al Centrului pentru Studii despre Tutun și Alcool din Londra afirmă că: ”Oamenii pot modifica conținutul de nicotin și pentru a renunța la fumat ar trebui să folosească pentru început un conținut mai ridicat de nicotină, pe care ulterior să-l diminuez, iar țigările electronice oferă o soluție mult mai elegantă pentru acest proces, față de alternativele de renunțat la fumat existente pe piață. Aceste avantaje sunt utile din punctul de vedere al menținerii sau perderii în greutate.” În același timp, diversitatea de arome care pot fi adăugate în lichidele pentru țigari electronice pot ajuta la reducerea gustărilor și a poftei de dulce.

Integral pe România Liberă