Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatele pentru alegerile europarlamentare desfășurate ieri au fost amplu influențate de decizia președintelui Klaus Iohannis de a instala, prin referendumul pentru justiție, o trambulină mai mult decât eficientă pentru un PNL care părea că se zbate să supraviețuiască.

Desigur, manevra referendumului i-a asigurat lui Iohannis o relansare politică, stabilindu-l drept candidat oficial pentru PNL la prezidențiale și oferindu-i președintelui controlul total asupra unui partid cu o reprezentare foarte bună în toate județele, orașele, comunele și satele din România. Însă se pare, la doar câteva ore după finalizarea scrutinului, că președintele va rata totuși oportunitatea de a-și instala un guvern fidel lui, în ciuda clasării PSD pe locul doi la europarlamentare. Iar asta se întâmplă din mai multe motive.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.