Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alegerile de duminică au fost o nouă bătaie de joc la adresa românilor din diaspora, care s-au prezentat masiv la secțiile de votare. În lipsa datelor statistice despre români și a unui sistem de vot prin corespondență, Ministerul de Externe arată că estimările cele mai bune vin de la țările-gazdă.

În țările în care există comunități mari de români, precum Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Franța, Belgia și nu numai, oamenii au stat chiar și nouă ore la coadă pentru a putea să-și exercite dreptul la vot, garantat de Constituție.Londra, Roma, Munchen, Copenhaga, Oslo, Barcelona, Bruxelles sau Paris sunt doar câteva dintre orașele unde românii au stat la cozi kilometrice pentru a putea vota.

La finalul zilei, în cele 441 de secții de votare din afara granițelor și-au exprimat opțiunile politice 375.219 oameni, potrivit BEC. Zeci de mii de români, însă, au așteptat degeaba ore în șir la cozile interminabile care s-au format în fața secțiilor de votare deschise în consulate și ambasade.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.