Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Rezultatul spectaculos al alegerilor europarlamentare produce cutremur pe scena politică. Opoziţia PNL şi USR, care a reuşit un scor istoric, de peste 50%, împreună, poate schimba majoritatea în Legislativ, prin coagularea tuturor forţelor, inclusiv independenţii de la Pro România, parlamentarii UDMR, care au rupt protocolul de colaborare cu coaliţia de guvernare şi minorităţile.
În acest moment, cu şase luni înainte de alegerile prezidenţiale, varianta schimbării Puterii este doar în Parlament. Alegerile anticipate, potrivit Constituţiei, nu pot fi declanşate, în perioada în care urmează să aibă loc alegeri prezidenţiale. Deşi social-democraţii încearcă să sugereze că votul de duminică a fost unul pentru europarlamentarii români, în acest moment, majoritatea parlamentară se poate schimba, după ce ALDE nu a trecut pragul de 5% iar Pro România, a lui Victor Ponta, a luat un scor foarte bun, 6%, la europarlamentare.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.