Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dublul standard practicat de marile companii străine pe piața alimentelor nu este o simplă poveste. O demonstrează chiar datele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Conducerea ANPC a realizat, în premieră, o comparație a unor produse vândute de același hypermarket în România și în Franța, iar dublul standard practicat de retailer a fost mai mult decât evident.

În vreme ce pe eticheta unui pachet de biscuiți din România scria negru pe alb că produsul conține grăsimi vegetale, aceiași biscuiți vânduți în Franța au în compoziție produse lactate.

Președintele ANPC, Marius Pârvu- „În momentul de față, este o situație acceptată pentru că legislația privind dublul standard nu este pusă în aplicare. De aceea eu sper ca pe viitor astfel de situații să nu se mai întâmple. Noi ne-am pregătit puțin în avans vizavi de ceea ce înseamnă această aplicare a dublului standard și am încercat să găsim produse sau diferite servicii.. nu erau numai acei biscuiți. Am dat două exemple aleatorii. Marea majoritatea a populației e sensibilă când vine vorba de copii. Puneți-vă în situația în care cumpărați același produs care într-o țară conține unt, iar la noi conține grăsimi vegetale. Un croissant care în România piureul de caise din interior este în proporție de 2%, într-o țară vestică conține 35%.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.