Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că un eșec la referendum l-ar dezarma pe șeful statului Klaus Iohannis în poziționarea sa agresivă față de Guvern și de majoritatea PSD-ALDE, relatează Mediafax.

„E de presupus că un eșec al președintelui îl va dezarma în poziționarea sa foarte agresivă din ultima perioadă față de Guvern și de majoritate. Ce ar însemna pentru noi un succes al referendumului? Ce a însemnat referendumul făcut de Băsescu cu ani în urmă cu acea imbecilitate de reducere a numărului parlamentarilor argumentând că vor fi cheltuieli mai puține. Democrația presupune și niște eforturi și niște cheltuieli. Poate sunt cheltuieli care se justifică foarte mult. Nu mai vorbesc despre Parlamentul unicameral. Eu voi participa la o dezbatere în Franța unde se va discuta rolul bicameralismului. (...). Întrebările la referendum ar presupune o modificare a Constituției, o restrângere inclusiv a drepturilor președintelui. Mie mi se pare că s-a hazardat punând întrebările la referendum”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, vineri, la România TV.

Integral pe HotnewsComentarii

Chicos-Rostoganu` Tot omu` cu scaun la cap, a realizat inutilitatea unui referendum CONSULTATIV care - fara sa se modifice Constitutia, nu poate reglementa absolut nimic ! Si-apoi, cum in ultimii 30 de ani, NU S-A DAT nici o OUG de amnistie ori gratiere, e vorba doar de teoria cu drobu` de sare, ori o LOAZA vrea sa faca o...nefacuta ...????

25 mai 2019 10:18

Geo Dar proști nu-s PSD-iștii cu Dragnea lor în frunte....Și-au tras Subvenția din Buget nesimțit de mare (adică din taxele și impozitele prostimii mămăligare) cu care au CUMPĂRAT POSTURI TV, ZIARIȘTI, DEONTOLOGI, SOCIOLOGI PE PERSOANĂ FIZICĂ SAU P.F.A.....Ieri seară pe 24 Mai timp de 2 ore în ^prime time^ ....toată Gașca PSD-istă era pe Antena 3 și Romănia TV....iar Talibanii PSD-iști erau la TVR-1 și B-1....Căci pe Gușă l-au pus cu ^botu pe labe^ cu falimentul că-i blochează emisia la Realitatea ....și aseară ne ținea ^Lecții de Sport^....Așa că atunci cînd trebuie Opoziția doarme în papuci....Dormiți dragilor că o să ajunge-ți voi la Guvernare la pulivară....iar Referendumul lui Iohannis nu v-a avea cvorum tocmai datorită Boicotului PSD+ALDE ce nu se mai feresc și-și doresc încontinuare corupție, hoție și jaf nepedepsite....și Grațiere și Amnistie....

25 mai 2019 9:13

MOTOCICLETA JAWA Așa credeți, dom Tăriceanu? Bravo! Dacă nu vă duceți rapid la un psihiatru, măcar citiți câte ceva din Freud, și un RMN este absolut necesar. Sănătate și succes!

25 mai 2019 0:12

Marius Orice încercare de intimidare,convingere sau promovare in zona secției de votare sau chiar în secția de votare se pedepsește conform legii.Asa că fraților dacă vedeți ceva suspect în aceste zone sunați de urgență la 112. Scoateți telefonul și filmați. Nu

24 mai 2019 23:19

Duminica 26 MAI, ieșim la vot...Votam DA ca sa punem PSD cu botul pe labe! DA? Miza PSD-ALDE a fost și rămâne invalidarea referendumului pentru justiție astfel încât după alegeri să meargă liniștiți mai departe cu amnistia și grațierea precum și cu modificarea legislației penale. Nu stiu daca mai avem asa o sansa sa OPRIM tavalugul PSD care de-abia asteapta ca acest referendum sa nu treaca ca sa porneasca tavalugul LEGILOR PENALE! Culca tara si democratia la pamant de-alde DRACnea, tariceanu, nicolicea, ciordache, codrin stefanescu, radulescu mitraliera PSDracnea samd..! Dacă românii vor răspunde cu ”DA” la întrebările de la referendum, ofensiva PSD împotriva justiției va fi stopată cu adevărat! De aceea, este crucial să mergem la vot pe 26 mai. Un vot pentru ”DA” echivalează cu un vot pentru egalitate în fața legii a tuturor Romanilor.

24 mai 2019 22:40

Fara HOTIE ajungem departe! Partidul lui Liviu Dragnea a început să inventeze tot felul de bariere administrative pentru a îi împiedica pe oameni să voteze duminică, 26 mai, la alegerile europarlamentare și referendum. Operațiunea de boicot al celor două scrutinuri este amplu orchestrată prin intermediul instituțiilor pe care PSD le controlează - Ministerul de Interne, Consiliul Național al Audiovizualului, Autoritatea Electorală Permanentă, prefecții și primarii din toată țara. Obiectivul PSD este unul singur: o prezență cât mai mică la urne astfel încât referendumul pentru justiție să nu fie validat. În plus, pe hârtie, PSD este avantajat la procentul de la europarlamentare la o prezență mică la vot. Miza PSD-ALDE a fost și rămâne invalidarea referendumului pentru justiție astfel încât după alegeri să meargă liniștiți mai departe cu amnistia și grațierea precum și cu modificarea legislației penale.

24 mai 2019 22:29

Cârtițele politice din instituții, în serviciul PSD Instituții publice controlate de PSD îi fac jocul lui Liviu Dragnea. “Nici până astăzi Autoritatea Electorală Permanentă nu a realizat clipul de informare pentru cetățenii români privitor la referendumul convocat de președintele Iohannis. Nici până astăzi CNA nu a acordat timpul de antenă pe audiovizual printr-o decizie în conformitate cu legea pentru referendum. Există informații din toate județele că prefecții și președinții de consilii județene îi vor forța pe primarii PSD și ALDE să se așeze în fața secțiilor de votare pentru a îi determina pe oameni, prin intimidare și amenințare, să nu voteze la referendum.

24 mai 2019 22:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.