Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

NASA se pregăteşte să trimită organisme vii în spaţiul îndepărtat, în cadrul primei misiuni de acest tip după o pauză de aproape cinci decenii. În acest scop, inginerii agenţiei spaţiale americane vor realiza un vehicul spaţial de mărimea unei valize, denumit BioSentinel.

Se preconizează că mini-satelitul, care are o greutate de 14 kilograme, va fi realizat până la sfârşitul lunii octombrie şi va transporta anul viitor celule de drojdie de bere pe o orbită în jurul Soarelui pentru a-i ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine efectul radiaţiilor dincolo de câmpul magnetic care protejează Terra. BioSentinel este unul dintre cei 13 sateliţi miniaturali (CubSat) ce vor fi îmbarcaţi la bordul lansatorului supergreu Space Launch System (SLS), care va fi lansat în iunie 2020 în cadrul misiunii Artemis 1. „Acesta este un teritoriu nou“, a declarat Kimberly Ennico Smith, astrofizician la Centrul de cercetare Ames, administrat de NASA, în timpul unui tur de prezentare a unei unităţi ştiinţifice din Silicon Valley.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Marius Aha,abia acum vă întrebați cum reacționează organismele vii în spatiu cosmic dar când ați trimis oameni pe luna (desertul Nevada) nu v-ați întrebat?

24 mai 2019 22:14

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.