Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind reglementarea transportului alternativ introduce un proces complex de autorizare, similar cu cel din industria de taxi, însă deja au apărut semnale că patronatele companiilor de taxi pregătesc o opoziţie vehementă, se arată într-un comunicat al Coaliţiei pentru Economie Digitală (CED), remis, vineri, AGERPRES.

CED reuneşte companiile de ridesharing Uber, Bolt şi Clever.

Integral pe AgerpresComentarii

MOS ION ROATA Este normal! Asa cum ne-a obisnuit, statul roman face acte normative "pe picior" fara nicio logica si fara nicio analiza temeinica asupra impactului actului normativ! Actele normative sunt facute ori urmare a unor interese, ori urmare a unor impulsuri de moment! Un singurm aspect dorim deocamdata sa scoatem in evidenta : care este logica, dar si legalitatea care impune ca activitatea de "transport alternativ cu autoturism si conducator auto" sa fie facuta fara ca "conducatorul auto" sa fie angajat si fara ca sa existe obligativitatea platii la stat a taxelor si impozitelor aferente angajatilor, fata de societatile de taxi care sunt obligate prin lege ca soferii lor sa fie angajati si societatile sa plateasca pentru cartile de munca ale acestora, taxe si impozite la stat! Cu siguranta societatile de taxi sunt indreptatite ca la aparitia actului normativ in cauza sa nu mai utilizeze autovehicule cu soferi angajati! Statul roman prin incompetenta unor functionari publici pune in pericol existenta a peste 100.000 de taximetristi, angajati la societati cu carete de munca! Si implicit plata catre stat a taxelor si impozitelor aferente angajatilor! In afara de aceasta, surprinde neplacut inexistenta obligativitatii de a se incheia asigurari fata de persoane si bagaje, de a se face AGREAREA anuala a autovexiculelor, de a se face METROLOGIA anuala a aparatelor de marcat, de a exista statie OBLIGATORIE ca la autovexiculele care efectueaza taximetrie, etc,etc,etc! CURAT MURDAR NENE IANCULE!

24 mai 2019 18:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.