Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis va participa marţi, la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European, a transmit, vineri, Administrația Prezidențială. Liderii țărilor Uniunii Europene vor avea o discuție preliminară privind candidații care vor fi desemnați pentru șefia principalelor instituții europene, în funcție de evaluarea rezultatelor de la alegerile europarlamentare.

Prima funcție pentru care încep negocierile este cea de președinte al Consiliului European, în condițiile în care actualului președinte, Donald Tusk, îi expiră mandatul pe 30 noiembrie și nu mai poate fi reales încă o dată. Potrivit articolului 15(5) al Tratatului privind Uniunea Europeană, președintele Consiliului European este ales de către membrii Consiliului European cu majoritate calificată pentru o perioadă de doi ani şi jumătate, mandat ce poate fi reînnoit o singură dată.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.