Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Despre Tezaurul evacuat la Moscova ar trebui să fie scrisă o carte simplă sau făcut un film pe care să-l trimitem la Viasat History fiind vorba despre istoria a 92 de tone de aur, a declarat joi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

„Cred că ar trebui să facem o carte simplă, cu fotografii clare, frumoase, sau un film pe care să-l ducem la Viasat History. Este istoria totuşi a 92 de tone de aur în monedă. Până în Primul Război Mondial funcţiona etalonul aur, nu lingouri, monede şi rezervele de aur se ţineau în monede. Deci în afară de valoarea aurului de 3 miliarde de euro mai este şi un miliard în valoare numismatică”, a declarat Mugur Isărescu, potrivit Agerpres.

Guvernatorul BNR a menţionat că „Dosarul Moscova II a fost făcut aici, la Banca Naţională. Nu avem absolut niciun dubiu” iar acesta nu aduce elemente noi, doar completează informaţiile din Dosarul Moscova I.

Integral pe AdevărulComentarii

Costel Margineanu Ce sa mai zicem de mai mult de jumatatea aurului Romaniei trimis de Isarescu la Londra cu cativa ani in urma in visteriile lui Rothschield, aur pe care nu-l vom mai pupa vreodata! Despre asta cand facem un film?

24 mai 2019 1:45

v D-le Isarescu, eu nu pot sa finantez acest demers, dar Banca, inclusiv salariatii dvs din salariile imense pe care le luati, de mult timp trebuia sa faceti un film si o carte despre acest tezaur. Ba mai mult fiind platiti si pt asta, trebuia sa recuperati acest tezaur. Cred ca sint documente scrise privind acest tezaur cine l-a dat, cine l-a primit si cine a garantat, aceasta "tranzactie". Acei oameni sint morti, dar ar fi trebuit sa raspunda pt faptele lor.

23 mai 2019 23:35

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.