Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti este asteptat sa pronunte luni, 27 mai 2019, fix a doua zi dupa alegerile europarlamentare, decizia definitiva in dosarul presupuselor angajari fictive in care vizat este presedintele PSD Liviu Dragnea.

Potrivit Luju.ro, există o uriasa problema chiar cu condamnarea de la fond aplicata lui Dragnea, de 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare. O condamnare data cu 2 la 1, de catre un complet de 3 judecatori in care unul dintre magistrati a fost pus cu mana.

Tocmai modul de constituire al acestui complet de la fond a fost adus in atentia Inaltei Curti de catre aparatoarea lui Liviu Dragnea, avocata Flavia Teodosiu, la ultimul termen de judecata.

Concret, Liviu Dragnea a formulat o exceptie de nelegalitate privind Hotararea nr. 24 din 9 decembrie 2015 a Colegiului de conducere al ICCJ si Hotararea nr. 30 din 28 iunie 2017 a Colegiului de conducere al ICCJ, prin care a fost stabilita si ulterior schimbata componenta completului care a solutionat la fond dosarul liderului PSD.

Foarte grave sunt acuzatiile pe care Liviu Dragnea le aduce in legatura cu cea de-a doua hotarare, prin care in dosar a fost introdus judecatorul Constantin Epure de la ICCJ, cel despre care putem spune ca a inclinat balanta cand s-a pronuntat pentru condamnarea lui Dragnea, in conditiile in care membrii titulari ai completului optasera pentru solutii diferite. Mai exact, judecatoarea Cristina Arghir pentru condamnare, iar judecatorul Stefan Pistol pentru achitare.

In exceptia de nelegalitate, Liviu Dragnea arata ca judecatorul Constantin Epure a fost bagat in complet in mod arbitrar, fara sa fi existat vreo tragere la sorti, cu ignorarea oricarei reguli care sa respecte exigentele de impartialitate prevazute delege, fiind practic desemnat prin vointa presedintelui Sectiei penale de la acea vreme, Mirela Popescu.

Nu in ultimul rand, Liviu Dragnea reclama nerespectarea legii de catre ICCJ in ceea ce priveste specializarea completului. Mai precis, liderul PSD precizeaza ca, desi este acuzat de pretinse fapte de coruptie, nu a fost judecat de un complet specializat in fapte de coruptie, asa cum cere imperativ Legea 78/2000.


Comentarii

a lu` pigus Pasarea malai viseaza baih ciulindricii lu` sasu ! Un calduros ALUPIGUS la toti trei ! Pe rand si sa nu va-nghesuiti, ca stiu ca va place a dracu`...!

24 mai 2019 17:55

Marius Eu nu cred că românii sunt atât de prosti, poate puțin nepăsători sau indiferenți dar nu prosti. Duminică dam cu Dragnea de pământ, e șansa noastră să arătăm că noua nu mai suportam hoți. Jos cu penalii.

23 mai 2019 23:19

Marchidanii lui DRACnea Le-a intrat frica in sange la toti judecatorii si procurorii tarii de teama sa nu ramana fara Pensiile Speciale....Ca-i da pe mana Comisiei Speciale de Cercetarea Magistratilor a PSD-istei Adina Florea....Cacat de Justitzie...Nu mai au demnitatea si onoarea meseriei de magistrat....sunt doar precupeti de piata...

23 mai 2019 22:45

Gicu PSD, mult zgomot ptr. NIMIC. Atatea chichite se cauta ca sa scape de puscarie. De ce la Dragnea se poate si la altii nu ???Toti martorii spun ca-i vinovat. asa ca.....LA PUSCARIE cu Dragnea!

23 mai 2019 20:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.