Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aproximativ 1,5 milioane de romani au diabet, insa doar 900.000 urmeaza un tratament pentru aceasta boala, ceea ce inseamna ca multe persoane fie nu stiu ca sufera de aceasta afectiune, fie nu isi administreaza tratamentul, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Romulus Timar.

Acesta si alti o mie de specialisti romani si straini participa, de ieri pana sambata, la cel de al 45-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet Nutritie si Boli Metalobice. “La ora actuala asistam la o adevarata epidemie a bolilor cronice netransmisibile, printre care, un loc important revine diabetului zaharat. (…) La nivel mondial, numarul persoanelor cu diabet zaharat depaseste cifra de 450 de milioane, iar in Romania una din zece persoane adulte are diabet zaharat, iar una chiar si doua persoane adulte au pre-diabet.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.