Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD va pierde alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică, 26 mai. Anunțul a fost făcut de unul dintre liderii partidului. Cu doar două zile înainte de alegeri, Liviu Dragnea agită scena politică. El a lansat o ipoteză șoc care are legătură cu ceea ce se va întâmpla duminică.

Vlad Marcoci, unul dintre liderii filialei PSD Piatra-Neamț și unul dintre oamenii importanți ai campaniei electorale pentru europarlamentare a PSD Piatra-Neamț a declarat, citat de EVENIMENTUL ZILEI: „Îmi doresc ca diferența la care PSD va pierde în fața PNL la Piatra-Neamț să nu fie mai mare de 5 procente”.

Datele ultimului sondaj realizat de IMAS arată că liberalii au o intenţie de vot de 28,5%. PNL se află în creştere de aproape 3%, în condiţiile în care la sondajul din aprilie avea 25,6%, constată ADEVĂRUL. Al doilea partid ca intenţie de vot e PSD, cu 21,1%, în continuă scădere. Pe locul al treilea 19,6% şi în creştere considerabilă Alianţa USR-PLUS. Al patrulea loc e ocupat de Pro România, formaţiune condusă de Victor Ponta, cu 9,9%. Partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu, ALDE, are o intenţie de vot de 9,8%.

Cu toate acestea, liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat la DIGI24 că ştie de la "prieteni şi colegi din PSD", că Liviu Dragnea i-a anunţat că exit-poll va da pentru PSD între 37% şi 39%. "Sunt convins că Dragnea a anunţat deja în partid... ştiu foarte bine ce se întâmplă în PSD, mi-au rămas destui colegi şi prieteni acolo, i-a anunţat deja: Am vorbit, exit-poll ne va da între 37 şi 39 la sută. Sper ca cei care fac exit-poll să nu îi îndeplinească, probabil i-ar fi zis: <da, domnule Dragnea, staţi liniştit>.... De data asta, presiunea cu exit-poll e foarte mare pentru PSD, e legată de dorinţa lui Dragnea cu anunţul cu prezidenţialele“.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat, milos, că după alegeri nu vor fi execuții în masă în interiorul partidului, ci doar în situații punctuale, anunță NEWSWEEK. „Nu, nu vor exista sancțiuni. Acum, în orice partid rezultatele în anumite județe sunt mai bune, în altele vor fi mai puțin bune. Aici este vorba despre mulți factori. Bine, acum să nu ne trezim că în anumite localități unde PSD avea multe voturi, acum se votează cu Pro România, PNL sau USR.”, a declarat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea agită scena politică, constată CAPITAL. Preşedintele PSD a declarat că a transmis indicaţii către reprezentanţii social-democraţi să fie atenţi la procesul electoral după ce a auzit "un zvon", în care el nu crede, privind o încercare de fraudă prin intermediul softului de numărare a voturilor. Întrebat dacă mai e ceva care ar putea schimba rezultatul alegerilor, având în vedere că mai sunt "câteva ore" până la alegeri, preşedintele PSD a spus: "Am auzit un zvon, dar nu cred în el, pentru că nu cred că au cum, ar vrea să încerce o fraudă la softul de numărare, dar nu cred că au cum“.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, referitor la sentința pe care o așteaptă luni în dosarul angajărilor ilegale, că a refuzat să plătească o parte din prejudiciu, pentru că asta ar înseamna să recunoască o vină pe care nu o are, arată COTIDIANUL. Totodată, Dragnea spune că dacă va „rezista” completul de judecători la presiuni va fi achitat, „dacă nu, Dumnezeu cu mila”. „Am fost întrebat de avocați dacă doresc să plătesc o treime din prejudiciu și am pus nu, cu orice risc. Nu e vorba de bani, dar nu pot, nu pot să îmi bat joc. Era 30.000 de lei, dar și dacă e vorba de un leu, de ce să îl plătesc dacă sunt nevinovat? Asta ar însemna că tot ce spun e minciună”, a spus liderul PSD.

Procesul lui Liviu Dragnea s-a încheiat. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit luni, pentru 27 mai, pronunţarea sentinţei definitive în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care este judecat liderul PSD, Liviu Dragnea. Pe fond, Liviu Dragnea a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.