Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai sunt doar trei zile până la alegerile europarlamentare şi referendum. Pe 26 mai, vor fi deschise aproape 19.000 de secţii în ţară şi peste 400 în diaspora.

Autoritatea Electorală Permanentă a făcut o simulare a votului, pentru a afla care este procedura pentru fiecare scrutin în parte.

Aproape 19 milioane de oameni sunt aşteptaţi duminică la vot atât în ţară, cât şi în străinătate. Unele secţii sunt deja pregătite pentru scrutinul din 26 mai.

În cazul în care un cetăţean doreşte să voteze doar pentru alegerile europarlamentare, va primi un singur buletin de vot. Prezenţa lui nu va fi luată în calcul pentru referendum.

Dacă nu vă aflaţi în localitatea în care aveţi domiciuliul, puteţi vota la orice secţie, pe listele suplimentare. Pentru cei care nu se pot deplasa, fiecare secţie dispune de o urnă specială.

În total, în ţară şi în străinătate sunt aproximativ 19.000 de secţii de vot. Pe siteul www.registrulelectoral.ro le găsiţi pe toate, într-o hartă interactivă. Sunt însă şi secţii cu probleme.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.