Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea DNA între 2014-2018 arată că dosarele având ca obiect măsuri de supraveghere tehnică nu au fost înregistrate în sistemul ECRIS, cererile Direcţiei de emitere a mandatelor de supraveghere şi interceptare fiind înmânate manual judecătorilor.

Inspectorii Inspecţiei Judiciare, care au verificat perioada 2014-2018 din activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au constatat că dosarele având că obiect măsuri de supraveghere tehnică nu au fost înregistrate în sistemul ECRIS, nefiindu-le generat număr de dosar în această aplicaţie, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea DNA, obţinut de luju.ro.

Astfel, ele erau înregistrate în ordinea numerelor primite din registrele special constituite în acest sens, în fiecare an.

"La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală, din verificările directe efectuate, a rezultat că dosarele având că obiect măsuri de supraveghere tehnică prevăzute de art. 138 Cod procedură penală, în perioada de referinţă, nu au fost înregistrate în aplicaţia Ecris, nefiindu-le generat număr de dosar din această aplicaţie, şi au fost înregistrate în ordinea numerelor primite din registrele special constituite în acest sens, în fiecare an", se arată în raportul Inspecţiei Judiciare privind activitatea DNA.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.