Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat miercuri, la Vaslui, că alegerile de duminică sunt "atipice şi complicate" şi a susţinut că referendumul organizat odată cu scrutinul pentru Parlamentul European este mult mai important.

Liderul PMP a mai spus că partidul său şi-a asumat din responsabilitate să susţină referendumul, deşi acesta este foarte slab organizat. "Un test în care am fost împinşi fără voia noastră", a adăugat el.

"Este un referendum prost pregătit, un referendum neexplicat, dar cu consecinţe extrem de dure pentru noi ca ţară, pentru că dincolo de cele două întrebări extrem de stângace şi nesusţinute de nimeni într-un mod profesionist (...), tema este foarte complicată şi produce efecte imediate, iar pe termen mediu şi pe termen lung, prin invalidarea acestui referendum, România este pusă pe nedrept într-o poziţie extrem de complicată. Referendumul nu este despre Iohannis şi despre Dragnea, referendumul este despre următorul lucru: dacă poporul român înţelege ce înseamnă nevoia de a avea o justiţie independentă în mod real şi dacă înţelege ce înseamnă stat de drept. În Tratatul UE, când te duci la Bruxelles, şi iei cunoştinţă şi te uiţi pe document, există un preambul care sună aşa: Uniunea Europeană s-a creat din dorinţa de a apăra următoarele valori - pacea, libertatea, democraţia şi statul de drept. Rezultatul acestui referendum, invalidarea lui îi va permite oricărui politician de doi bani sau de zece din UE, să vină cu un cinism incredibil şi să spună 'voi singuri aţi hotărât printr-un referendum că nu vă interesează statul de drept'", a declarat Eugen Tomac, în cadrul unei conferinţe de presă.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.