Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Publicarea în presa germană a înregistrării în care liderul extremei dreapta din Austria se arăta gata să ofere contracte cu statul unui oligarh rus, în schimbul finanțării campaniei electorale pare să fi fost semnalul la care liderii partidelor tradiționale din Europa au lansat atacul frontal împotriva naționaliștilor și populiștilor din UE, cu câteva zile înaintea alegerilor europene.

Publicarea imaginilor compromițătoare (care au dus la demisia vicecancelarului austriac Heinz-Christian Strache și la alegeri anticipate) a stricat calculele lui Matteo Salvini, vicepremierul naționalist al Italiei. Adunarea organizată de acesta la Milano, sâmbătă, cu participarea Marinei Le Pen, a liderului extremei dreapta olandeze, a partidului naționalist flamand din Belgia și a extremei dreapta din Austria, a fost umbrită de dezvăluirea făcută de presa germană cu o zi înainte. La adunarea de la Milano nu au participat Fidesz (partidul lui Viktor Orban) și nici Lege și Justiție (partidul aflat la guvernare în Polonia). Chiar și Marine Le Pen, ea însăși acuzată că a finanțat partidul cu bani împrumutați de la bănci din Rusia, s-a văzut nevoită să-și critice aliatul din Austria și să spună că a comis ”o greșeala gravă”.

Integral pe Cotidianul