Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Kovesi este pe cai mari. Fosta șefă a DNA este foarte bine văzută în presa internațională și este susținută pentru a ajunge în funcția de procuror-șef a Parchetului European. Într-un interviu acordat publicației Financial Times, Kovesi a arătat cât este de hotărâtă să ajungă în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Aceasta a vorbit despre corupția din România, dar și despre ce a slăbit justiția.

„Totul s-a schimbat în 2004. Înainte nu am auzit despre cazuri care au implicat oameni importanţi. Nu cred că oamenii erau mai oneşti, dar nu erau investigaţi pentru că nu se putea face asta. A fost foarte dificil să investighezi un coleg de la un partid de la Ministerul de Justiţie. Nu puteai să faci acest lucru. Înainte de 2004 nimeni nu se putea atinge de ei, pentru că şi atunci mulți procurori și polițiști voiau să înceapă anchete, dar nu puteau pentru că șefii puteau opri orice investigaţie”, a spus Kovesi, în interviul publicat vineri de Financial Times, potrivit România TV.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.