Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că după alegeri va fi analizată situaţia Vioricăi Dăncilă. Atunci va aștepta de la premier și o propunere legată de remanieri, după ce a refuzat restructurarea prin Parlament. Relația dintre cei doi a fost afectată și de refuzul premierului de a aproba modificarea cvorumului la referendum.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre relaţia sa cu premierul Viorica Dăncilă spunând că până acum s-a conformat criteriilor. Acesta a transmis apoi un avertisment pentru cei care ajung la guvernare: „să nu uite pentru ce au fost puşi acolo”.

„Eu mă aştept ca fiecare să nu uite de ce au fost puşi unde au fost puşi. Eu am relaţii personale cu femeia pe care o iubesc. Nu discut despre relaţii personale. O să analizăm după alegeri, pentru că nu stă nimeni să vadă asta. E un sfat pentru oricine: să nu uite pentru ce a fost pus acolo. A fost pusă acolo pentru a implementa un program de guvernare. Dacă fiecare membru al guvernului ţine minte asta şi nu consideră că i-a crescut şi capul, atunci o să fie un ministru bun şi eficient”, a spus Liviu Dragnea, citat de COTIDIANUL.

Întrebat despre foştii premieri, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, liderul PSD a explicat că cei doi „nu mai aveau conexiune cu partidul” şi că Viorica Dăncilă, până acum, s-a conformat criteriilor PSD, constată ADEVĂRUL. „Unii ajunseseră în situaţia în care nu mai aveau conexiune cu partidul. Nu poţi să faci un guvern politic şi de a doua zi să spui că eşti tehnocrat. Să spui că nu mai e bun programul de guvernare. Am avut divergenţe cu un premier pe transferul de contribuţii. Care s-a dovedit o măsură senzaţională. 90% din cei care o huleau nu aveau habar despre ce e vorba”, a declarat Dragnea.

Însă, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ, președintele PSD a spus că partidul nu poate să rămână cu guvernul ”incomplet”, în condițiile în care trei portofolii sunt conduse de miniștri interimari. Miza lui Liviu Dragnea este de a o convinge pe Viorica Dăncilă să accepte restructurarea Guvernului, prin vot al Parlamentului, astfel încât la Justiție să fie numit Eugen Nicolicea, fără să mai fie nevoie de acordul lui Klaus Iohannis.

Președintele PSD Liviu Dragnea a cerut, atât în public, cât și în ședințele de partid ca premierul să propună o restructurare guvernamentală. Președintele Klaus Iohannis a refuzat, deja, remanierea, respingând toate cele trei propuneri ale PSD – Eugen Nicolicea (Justiție), Liviu Tit Brăiloiu (Diaspora), Oana Florea (Fonduri Europene).

Restructurarea Guvernului în Parlament, propusă de Liviu Dragnea, presupune un vot al Legislativului și are loc atunci când se schimbă structura Executivului sau componența politică, explică EVENIMENTUL ZILEI. Cu alte cuvinte, Viorica Dăncilă ar trebui să îi propună pe noii miniștri la pachet cu cel puțin o schimbare a structurii – fiind vechiculată transformarea Secretariatului General al Guvernului în minister. Fapt crucial, dacă Parlamentul votează restructurarea Executivului, președintele Klaus Iohannis nu se mai poate opune, fiind obligat de Constituție să numească noii miniștri.

Totuși, acest scenariu nu este simplu de pus în practică. PSD și ALDE au majoritate la limită iar UDMR a anunțat că nu va vota restructurarea Guvernului. PSD și ALDE se bazează pe 239 de voturi, față de cele 233 necesare. Însă, președintele PSD Liviu Dragnea este sigur că va obține încă 11 voturi din partea Grupului Minorităților și că restructurarea va trece fără probleme.

În schimb, Viorica Dăncilă a pledat pentru varianta remanierii. În acest scenariu, restul Guvernului rămâne neschimbat dar este necesar acordul președintelui Klaus Iohannis pentru numirea celor trei demnitari pentru portofoliile rămase vacante, anunță ANTENA3.

Pe lângă refuzul restructurării, Dăncilă a dat și alte semnale de autonomie.   Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), condusă de Constantin Mitulețu-Buică, un apropiat al lui Liviu Dragnea, a propus un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care cvorumul pentru validarea referendumului pe justiție s-ar fi mărit cu peste 200.000 de voturi. Premierul Viorica Dăncilă a refuzat, însă, arpobe ordonanța de urgență, deși în acest fel ar fi micșorat șansele întrunirii cvorumului la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis.

GÂNDUL se întreabă ce a vrut, totuși, să spună Liviu Dragnea când a declarat: „Eu mă aştept la fiecare să nu uite pentru ce au fost puşi unde au fost puşi?“ Întrebarea devine, pe alocuri, periculoasă: dacă n-ai să-i reproşezi nimic concret Viorichii, ce să-nsemne aia că „fiecare să nu uite pentru ce au fost puşi unde au fost puşi”… Păi, chiar aşa: de ce-au fost puşi?

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Ce credeți că se va întâmpla cu Guvernul Dăncilă, după alegerile europarlamentare? Va fi remaniat, cum își doresște Viorica Dăncilă, va fi restructurat, în Parlament, cum își dorește Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă va pleca după Sorin Grindeanu și Mihai Tudose?


Comentarii

CCR in slujba HOTILOR penali Eu pe Dragnea pana la un punct il pot intelege. Este un infractor care lupta pentru libertatea lui. Asa cum fac cei mai multi, cei mai lasi desigur, si fiecare o face cu mijloacele la dispozitia lui. Cei mai vinovati sunt insa aceia care ii permit, care il ajuta sa faca statul praf ca sa scape. Iar prima si cea mai grava vinovatie o are CCR. Nu exista instituție care sa fi făcut mai mult rău Romaniei decat CCR. Dragnea cu banda lui sunt niște hoți și borfași ordinari, ca atare fac ce știu, adică fură, dar ăștia de la CCR sunt trădători de țară și la momentul potrivit ar trebui să dea socoteală și judecați corespunzător crimei. Despre raspunderea magistratilor toaca penalii toata ziua si ea chiar exista. Dar raspunderea judecatorilor CCR? Despre ea de ce nu ar trebui sa vorbim in conditiile in care ea nu exista deloc, iar deciziile CCR nu au cale de atac. Vreti sa fiti instanta, atunci raspundeti in rand cu judecatorii adevarati

22 mai 2019 14:58

Soroșistu,#Rezistacu,Securistu,Masonu.din Statu Paralel...și cum o mai vrea Dragnea să-mi zică MADAM DĂNCILĂ, DACĂ DRAGNEA NU INTRĂ LUNI 27 Mai LA PUȘCĂRIE ÎȚI V-A RUPE GÎTU !.... Ca lui Grindeanu și Tudose...Deja ți-a dat Cartonaș Galben !....Așa că Dragi Romăni vedeți cît de importante sunt aceste Alegeri si acest Referendum....Mergeți și votați căci pînă și cei 5 Judecători de la ÎCCJ de la Apelul lui Dragnea așteaptă verdictul votului....Cei ce produc mult la Bugetul țării ARDELENII, BĂNĂȚENII, BIHORENII, BUCUREȘTENII, MARAMUREȘENII.....MERGEȚI ȘI VOTAȚI ....SĂ NU VĂ MAI DIJMUIASCĂ DRAGNEA BANII....SĂ VĂ TAIE BUGETELE MARILOR ORAȘE ȘI SĂ DEA LA SUBVENȚIA PARTIDELOR, LA PENSII SPECIALE, SALARII NESIMȚITE, SĂ DEA 20 000 Lei/Gospodărie MOCA LA MOLDOVENII PUTUROȘI, LA AUTOSTRADA ^SUDULUI^ (adica București-Alexandria....) iar Dăncilă să-și facă pod peste Dunăre la Zimnicea...CEI ACTIVI CU JOBURI CHINUITOARE NU LĂSAȚI ASISTAȚII SOCIALI ȘI PENSIONARII SĂ VĂ HOTĂRASCĂ SOARTA.......MERGEȚI ȘI APĂRAȚI-VĂ MUNCA ȘI SUDOAREA MUNCII VOASTRE DE HOȚII Mitici RĂGĂȚENI....

22 mai 2019 13:13

Veorica Păduchi-Lați Dăncilă Băga-mias păduchii-n gura lui Dragnea!

22 mai 2019 11:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.