Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj participanţilor la evenimentul „Innovation Labs 2019 - Demo Day”, în care a atras atenţia Guvernului să nu „sacrifice viitorul economic” al României şi a făcut apel la tineri să se implice în viaţa politică.

„România are toate atuurile pentru a deveni un hub de inovare regional. Prin circa 6% din PIB, sectorul digital autohton este un motor important al performanţelor economice şi al inovării, recunoscut, ca atare, şi în afara graniţelor ţării. Produsele digitale româneşti sunt competitive în Europa şi în Statele Unite ale Americii. Companiile IT din România au înregistrat creşteri puternice în ultima decadă. Start-up-urile s-au dublat, iar activitatea în domeniu acumulează creşteri anuale consistente. Toate acestea ne bucură, dar trebuie valorificate la scară naţională. Însă, pentru ca acest lucru să se întâmple, mediul de afaceri trebuie să beneficieze de predictibilitate şi încredere. Din păcate, mediul de afaceri românesc a primit din partea Guvernului măsuri hazardate şi intempestive, fără consultare şi fără o minimă fundamentare, mesaje adverse pentru investitorii străini şi lipsă de respect pentru antreprenoriatul românesc”, a explicat Iohannis, în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, la evenimentul care a avut loc la Bucureşti.

Potrivit şefului statului, digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei publice arată că lucrurile trebuie schimbate rapid.

„Guvernul nu a făcut nimic în această privinţă, deşi suntem pe ultimul loc în Europa, inclusiv ca decalaj de acces la lumea digitală între mediul urban şi cel rural. Atrag atenţia Guvernului, în mod răspicat, să nu sacrifice viitorul nostru economic vânzând oamenilor doar iluzii statistice, care se vor dovedi deşarte în anii următori, aşa cum România a simţit deja anularea creşterii economice, în anii de criză”, a subliniat Iohannis.


Comentarii

Ecce Kurrupt Atrag atenția pizdacilor, cu kurul despicat: Sacrificați mai bine sfinkterul! Iată al meu ecce franjurat dar primesc o grămadă de euro de fiecare dată când urc pe vreo scenă și mă beșesc cu stropi. Credeți de exemplu că la acest eveniment mă screm pe gratis?

21 mai 2019 19:30

pedelistul ...liberal Oare, face cineva o..."socotela" ?! Cat ne costa in fiecare an ....sasu` ...???

21 mai 2019 13:14

Sicterescu Interesele Romaniei, le sacrifici tu sasule ! Prin absolut tot ceea ce faci ! Sictir !!!

21 mai 2019 12:27

v Ba Ghiolbanis ai fost pe post de primar, doua legislaturi, inspector scolar, etc. ce ai facut tu pt digitalizarea administratiei? Sa nu-mi spui ca te-a oprit cineva. In alta ordine de idei cu tot IT nostru de ex cardul de sanatate se blocheaza ori la dr, ori la farmacie.

20 mai 2019 23:42

Idiotu' la Cotriceni Interzicerea......... Inyerzicerea.....

20 mai 2019 22:31

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.