Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Uniunea Europeană şi-a reiterat luni apelul adresat Turciei de a respecta ''drepturile suverane'' ale Ciprului şi de a se abţine de la orice ''acţiune ilegală'', cu referire la intenţia Ankarei de a desfăşura activităţi de forare în ''zona economică exclusivă cipriotă'' (ZEE), potrivit AFP.

Într-un mesaj publicat la începutul lunii mai pe serviciul internaţional de mesagerie maritimă Navtex, autorităţile turce şi-au anunţat intenţia de a desfăşura operaţiuni de forare a gazului până în luna septembrie într-un sector al Mediteranei a cărui limită, potrivit Ciprului, depăşeşte limita ZEE.

''Ne exprimăm profunda îngrijorare şi îi cerem Turciei să dea dovadă de reţinere, să respecte drepturile suverane ale Ciprului şi să se abţină de la o astfel de acţiune ilegală'', a declarat Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, cu ocazia unei vizite pe insula mediteraneană.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.