Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cseke Attila, candidat din partea UDMR la alegerile europarlamentare, a afirmat luni că România trebuie să încerce să finalizeze problema Schengen, care reprezintă de fapt tot un dublu standard aplicat României și Bulgariei, în condițiile în care condițiile tehnice de aderare sunt îndeplinite de ani de zile.

"Noi suntem pentru o aderare cât mai rapidă la spațiul Schengen. Din 2011, din câte îmi aduc eu aminte, îndeplinim condițiile tehnice. Și aici, într-adevăr este un dublu standard, pentru că nu poți să legi criteriile tehnice, dacă nu ai scris alte reguli în acord și în tratatul de aderare.

Că dacă acolo se mai scriau niște criterii pentru România și Bulgaria suplimentar, atunci ar fi fost clar. Dar, singurele criterii erau cele tehnici, iar ele sunt îndeplinite. În mod evident ar trebui să încercăm să finalizăm acest lucru", a spus Cseke Attila, într-un interviu acordat jurnalistei Sabina Iosub, pe pagina de Facebook a emisiunii Be EU.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.