Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Icoana Sfintei Fecioare Maria de la Sanctuarul din Cacica va fi adusă marţi seară, după Liturghia de la ora 18,30, la Catedrala romano-catolică "Sfânta Fecioara Maria, Regină", unde va rămâne până pe 1 iunie, ziua venirii Papei Francisc la Iaşi.

Aducerea icoanei Sfintei Maria din Cacica la Iaşi face parte din programul evenimentelor organizate pentru întâmpinarea Papei Francisc. Purtătorul de cuvânt a Episcopiei Romano-Catolice, Adrian Blăjuţă, a informat că episcopul Petru Gherghel a decis ca în toate parohiile din Dieceza de Iaşi, timp de 9 zile, să se celebreze o novenă specială dedicată Maicii Domnului de la Cacica.

"Novena este în vederea pregătirii întâlnirii cu Sfântul Părinte. În acest scop, Petru Gherghel a trimis o scrisoare pastorală în toată dieceza. În ziua de 1 iunie, înainte de sosirea Papei Francisc la Iaşi, la ora 16,45, icoana va fi dusă în procesiune de la catedrală la scena amenajată în faţa Palatului Culturii. În faţa acestei icoane, Papa Francisc va rosti o rugăciune special pregătită pentru acest moment, o rugăciune de consacrare a tinerilor şi a familiilor la Sfânta Fecioară Maria", a informat Adrian Blăjuţă.

Integral pe România Liberă



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.