Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Încurajăm comunitatea maghiară ca la alegerile pentru Parlamentul European să voteze cu UDMR, iar la referendum să voteze cu DA la ambele întrebări, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Preşedintele Kelemen Hunor a adăugat că, în afară de UDMR, nicio altă formaţiune nu va reprezenta valorile şi interesele maghiarilor în Parlamentul European, comunitatea maghiară nu este pentru ei o prioritate. „Spun asta nu numai din cauza izbucnirilor naţionaliste - şi subliniez acest lucru - dar şi pentru că, toată lumea, inclusiv partidele româneşti, au alte priorităţi, care sunt absolut raţionale din punct de vedere politic şi electoral, deci nimeni nu va asigura o voce puternică a comunităţii maghiare, în afară de UDMR, indiferent cine ce spune şi cu ce oferte se adresează maghiarilor din România”, a precizat preşedintele UDMR, citat într-un comunicat de presă.

Dacă UDMR nu va fi prezentă în PE, atunci comunitatea maghiară din România nu îşi va putea transmite mesajul în Europa, a subliniat el.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.