Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Membrii biroului electoral de secţie vor afla opţiunile politice şi modul în care a votat fiecare alegător, în funcţie de câte buletine de vot vor cere: doar unul pentru europarlamentare sau plus încă două, și pentru referendum.

Se pare că, de această dată, membrii biroului electoral de la secţia de votare vor şti cum a votat fiecare. Nu, nu se vor uita în cabina de vot în momentul ștampilării, ci, mai înainte de asta, la numărul de buletine de vot primite de fiecare votant. Astfel, vor înţelege imediat de partea cui (putere sau opoziţie) a votat fiecare: dacă a primit 1 buletin de vot = votează cu puterea, dacă a primit 3 buletine de vot = votează cu opoziţia.

Cum se va face asta? Foarte simplu. Avem simultan, în aceeaşi zi, la aceleaşi secţii de votare şi la aceleaşi birouri electorale, două feluri de vot: pentru europarlamentare şi pentru referendum. Votul pentru europarlamentare se face pe un buletin de vot, iar cel pentru referendum pe 2 buletine de vot (câte un buletin pentru fiecare dintre cele 2 întrebări puse la referendum).

Referendumul este susţinut de opoziţie şi criticat, mai mult sau mai puţin voalat, de putere.

Integral pe România LiberăComentarii

Neamț sadea Și dacă se știe, care este problema?! Problemă o să fie când cei din comisie vor da automat 3 (trei) buletine de vot, fără să mai explice alegătorului că nu este obligat să voteze pentru ambele acțiuni: alegeri europarlamentare și referendum. Ori, tocmai pe asta s-a mizat când s-au contopit cele două "sufragii"!

20 mai 2019 14:18

Ecce Kurrupt Adică carevasăzică, cod penal. Infraktorul violează confidențialitatea votului... Dacă nu iei loc pe scăunel la Masa Tăcerii cu Klaussfinkter Wurst Johannis să înbuci măcar o felie de cozonac, kuriștii află că ești pizdac.

20 mai 2019 11:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.