Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Pe un fundal electoral mai tensionat ca niciodată, cea din urmă săptămână ce prefațează alegerile europarlamentare debutează cu o zi de-a dreptul „nebună”, care, cel puțin teoretic, ar putea detona o serie de bombe veritabile cu efecte greu de prevăzut în aritmetica actualelor jocuri și ciocniri politice. Este aşteaptă atât o decizie în dosarul care ar putea să îi pună capăt carierei politice, cât şi o decizie din partea CCR care ar putea întoarce balanţa în favoarea sa, anunță CAPITAL.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate, luni, dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, anunță ANTENA3.

Mai exact, este vorba de mult așteptatul verdict definitiv în deja celebrul dosar vizând angajările fictive de la Protecția Copilului Teleorman, verdict ce ar putea pune punct, de o manieră brutală, carierei politice a lui Liviu Dragnea, sau, deopotrivă, l-ar putea achita, ceea ce i-ar încărca bateriile și l-ar transforma în exact ceea ce visează: să devină prezidențiabilul PSD, deși toate sondajele deferite publicității îl cotează cu un jenant 7-10% în preferințele de vot, susține EVENIMENTUL ZILEI.

Pe 15 aprilie, amintește G4MEDIA, completul de 5 judecători din dosarul lui Liviu Dragnea a stabilit un nou termen pentru 20 mai după ce procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut sesizarea CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare.

În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, afirmă DIGI24.

 DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Pe de altă parte, GÂNDUL anunță că tot astăzi, judecătorii Curții Constituționale se reunesc în ședință pentru a tranșa un alt punct de foc pe ordinea zilei: decizia privind completurile de 3 judecători, speță ajunsă sub lupa CCR în urma sesizării deputatului PSD Florin Iordache. Un lucru e cert: indiferent de natura verdictului, având în vedere contextul electoral – ce abundă în tensiuni fără precedent în ceea ce privește europarlamentarele –, verdictul va presupune un potențial de-a dreptul incendiar, care ar putea arunca în aer scena politică. Pronunțarea judecătorilor constituționali a fost amânată de trei ori până acum.

Totuși, susține ADEVĂRUL, sunt previzibile două noi amânări, întrucât deciziile în cauză pot avea un impact decisiv atât asupra rezultatelor alegerilor europarlamentare, cât și în ceea ce privește succesul sau eșecul referendumului organizat de președintele Klaus Iohannis.

Legat de acest proces, Victor Ponta, citat de CAPITAL, susține că procesul acestuia se va amâna din nou și îl acuză pe Dragnea că ar folosi o metodă învățată de la Traian Băsescu. Astfel, toată atenția opiniei publice se va concentra pe repatrierea lui Radu Mazăre din Madagascar, așa cum a făcut, pe vremuri, Traian Băsescu cu Nicolae Popa.


Comentarii

Kuminecăturile Gemene Să știți căcănarilor că Pizdacul Șef nu are absolut nimic împotriva majorității covârșitoare de 8,333 procente a românilor altfel. Neprihăniții de căcat poate în continuare să șadă cuminți pe scăunelul lor de la Masa Tăcerii și să înbuce felie după felie din cozonacul cu rahat al lui Klaussfinkter Wurst Johannis. Asta nu a fost și nu ecce o problemă...

20 mai 2019 19:59

Gicu Pe tine nu te ustura buzele de atata pupat in cur?

20 mai 2019 18:58

Ecce Kurrupt Vă ustură găoaza, rezistacilor de la pula cea mare a d-lui Dragnea?

20 mai 2019 16:02

Ecce Kurrupt, militant PSD Așa și?

20 mai 2019 15:31

Rujan Îți dai seama că dacă Dragnea pica azi unde ii este locul PSD cade în cap cu 15-16 % la alegeri.

20 mai 2019 15:07

Sugeo Ecce kurrupt Ecce kurrupt este postac PSD plătit cu mi de euro.

20 mai 2019 15:04

Ecce Kurrupt Serban Nicolae m-a futut in cur azi. Voi posta foarte mult pt PSD.

20 mai 2019 9:45

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.