Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mihai Gâdea a prezentat, duminică seară, într-o ediție specială Sinteza Zilei, succesul răsunător al filmului La Gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu.

Filmul ”La Gomera/The Whistlers”, în regia lui Corneliu Porumboiu, a avut sâmbătă seară premiera mondială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, proiecţia găzduită de Grand Théâtre Lumiére care a făcut senzație la festivalul de la Cannes, fiind aplaudat minute în șir.

În România, ”La Gomera” va fi proiectată la Festivalul de Film din Transilvania ce va avea loc la sfârșitul lunii mai, iar din septembrie acesta va intra și în cinematografele românești.

„Mă bucură foarte mult că este un proiect la care lucrez de patru ani, aceastp premieră s-a întâmplat cum nu se putea mai bine. E o selectțe foarte puternică în acest an. Faptul că sunt aici e foarte important si mai ales că filmul are suces. Structura filmului s-a bazat pe structura filmului american din ani 30-40, film noir, thriller”, a declarat regizorul Corneliu Porumboiu.

”Filmul are o structură de puzzle și îl face antrenant pentru publciul doritor de o astfle de poveste. Am petrecut foarte mult timp la casting, am selectat cu grijă actorii. Când încep filmarea știu ce poate aduce fiecare și cum pot lucra cu ei. Castingul este cea de-a doua etapă creativă după scenariu. Am avut o zi plină de interviuri astăzi, dar cred că reacția sălii a fost extraordinară. A fost prima proeicție a filmului, am avut emoții și m-a impresionat cel mai mult reacția sălii”, a precizat regizorul.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.