Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Alegerile europarlamentare ar putea produce un nou sistem de partide în legislativul european. În condiţiile în care este posibil ca PPE să excludă FIDESZ, PES are o relaţie tensionată cu PSD, iar un nou grup suveranist îşi va face apariția, partidele europene tradiţionale pierd şi mult mai teren după ce preşedintele francez Emmanuel Macron a început negocierile pentru formarea unui grup de centru, pro-european, conform Politico.

În prezent, cele două mari partide europene, PPE şi PES se confruntă cu defecţiuni în interior - Viktor Orban şi FIDESZ au o relaţie tensionată cu PPE, formaţiunea ungară fiind chiar suspendată din partid în luna martie, în timp ce PES a îngheţat relaţiile cu PSD-ul lui Liviu Dragnea după ce formaţiunea europeană a criticat dur schimbările din Justiție aduse de majoritatea PSD-ALDE.

Integral pe Digi24