Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Peste 8 mii de asiatici și africani lucrează în prezent pe șantiere, în restaurant și în hotelurile din România. După cei din Pakistan, Vietnam și Nepa ”noul val” îl reprezintă, indienii și nigerienii.

Sunt aduși de angajatorii care au preferat să plătească transport, cazare și masa unor străini legați de slujbă, printr-un contract de doi ani, decât să caute fără success candidați din România. În ciuda deficitului de forță de muncă, puține firme fac efortul să angajeze oameni de pe alte continente. 40 de indieni au aterizat în Capitală. Mulți au mai lucrat în construcții în țările din Golf. Acum, vor lucra pe un șantier din Brașov.

Integral pe CapitalComentarii

Oltean Asta se numeste "sclavagism modern". Din opacate, si in Romania sunt oameni fara scrupule, care angajeaza nenorociti din tarile inapoiate. 2 ani departe de familie - e inuman. Eu (daca as avea posibilitatea) as interzice aceasta practica imediat.

15 mai 2019 18:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.