Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Prognoza Comisiei Europene privind evoluţiile din această primăvară pune accentul pe o anunţată încetinire a creşterii economice şi scăderea efectului de boom economic.

Ca în fiecare an, Comisia face, la acest moment, o prognoză asupra trendurilor economice şi financiare ale fiecărui stat membru al Uniunii pentru anul în curs şi anul care urmează.

Astfel, Comisia Europeană observă scăderea ritmului de creştere a PIB real al României. Consumul privat a rămas principalul motor de creştere, spune CE, în timp ce investițiile au avut o performanță scăzută anul trecut, cu o contribuție negativă la o creștere de 0,7%.

Creșterile importurilor și exporturilor vor continua să slăbească, preconizează instituţia europeană, iar inflaţia, anunţă CE, ar urma să îşi mai domolească ritmul. Problemele macroeconomice de fond rămân aceleaşi: se preconizează că deficitul public general va crește până la 3,5% din PIB, în anul 2019, şi la 4,7% din PIB, anul viitor.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.