Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională a fost sesizată în legătură cu neconstituţionalitatea hotărârii prin care a fost validat mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea, având în vedere că acesta era condamnat pentru săvârşirea unor infracţiuni în cadrul derulării unui proces electoral, motiv de invalidare a mandatului, conform Regulamentului Camerei Deputaţilor.

PNL subliniază că Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv, pe 22 aprilie 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în dosarul ‘Referendumul’. Liberalii mai afirmă că lui Dragnea i-a fost interzis prin hotărâre judecătorească de condamnare rămasă definitivă exerciţiul drepturilor electorale pentru o perioadă de 4 ani, potrivit G4MEDIA.

PNL a folosit aceleaşi argumente şi în 2016, la momentul validării mandatului de deputat al lui Liviu Dragnea, constată ZIUA VECHE. La acel moment, Dragnea afirma că opoziţia se „umple de ridicol” prin astfel de tentative de a-l lăsa în afara Parlamentului, iar respectivele prevederi se aplică doar celor care au comis fraude electorale la scrutinul în urma căruia au şi fost aleşi.

Liderul PSD afirma atunci că Regulamentul Camerei Deputaţilor spune că acea comisie de validare trebuie doar să verifice condiţiile de eligibilitate şi dacă un deputat a comis fraude electorale la alegerile care tocmai s-au încheiat, în urma cărora a fost ales, deci nu are cum acea prevedere să se aplice şi în cazul lui. Dragnea contesta şi faptul că ar fi fost condamnat pentru fraudă electorală.

Și vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a declarat, marţi, că liderul PSD Liviu Dragnea a îndeplinit condiţiile pentru validarea sa ca deputat în mandatul început în 2016 iar acest lucru rămâne valabil atâta vreme cât condamnarea lui Liviu Dragnea a fost suspendată, anunță GÂNDUL. „Atâta timp cât exista o hotărâre judecătorească care era suspendată şi pedepsele complementare erau suspendate, e o chestiune de ABC juridic. Colegii de la PNL nu au citit normele în drept”, a afirmat Florin Iordache.

Pe de altă parte, președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea la DIICOT. Președintele PMP Galaţi, deputatul Cătălin Cristache, îl acuză pe Liviu Dragnea că a incitat la violență prin atacurile la adresa protestatarilor anti-PSD, anunță EVENIMENTUL ZILEI. „Am depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru afirmaţiile mincinoase şi iresponsabile făcute despre protestatarii anti-PSD de la Galaţi“.

Acuzațiile curg din toate părțile împotriva lui Liviu Dragnea. Ovidiu Raeţchi a declarat că Liviu Dragnea nu ar mai trebui să se implice în politica externă a României, pentru că ţara noastră nu va mai fi considerată „un actor diplomatic predictibil şi credibil”. Reacţia deputatului PNL vine în contextul problematicii mutării ambasadei României din Israel, precizează GÂNDUL.

O informație cu potențial de scandal diplomatic a atras ieri atenția presei, după ce Liviu Dragnea a acuzat ambasadorul palestinian de fake-news, anunță COTIDIANUL. Informația vehiculată inițial preciza, citând un comunicat oficial al Ambasadei Palestinei, că, în timpul unei întâlniri la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea l-ar fi asigurat pe reprezentantul diplomatic oficial, Fuad Kokaly, că România nu-și dorește mutarea Ambasadei din Israel, la Ierusalim.

Precizarea a venit foarte târziu, după ce reprezentanții massmedia încercaseră în zadar să obțină o poziție oficială. Președintele PSD Liviu Dragnea i-a solicitat ambasadorului Palestinei Fuad Kokaly să își retragă declarațiile după întâlnirea de luni ce a avut loc între cei doi. Liderul social-democrat îl contrazice pe înalt oficialul palestinian și susține că nu a spus că ambasada României în Israel nu va fi mutată.

Liviu Dragnea şi ambasadorul Palestinei la Bucureşti se contrazic pe tema mutării ambasadei României din Israel. Ezitarea liderului PSD are la bază două motive: negocierile României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU, dar mai ales refuzul Administraţiei Trump, apropiată de Guvernul israelian, de a facilita o vizită a liderului PSD în SUA, susţin surse politice pentru ADEVĂRUL. În luna martie, Liviu Dragnea pleda pentru mutarea ambasadei, în ciuda tuturor statelor UE.