Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ultimele statistici relevă date catastrofale pentru România. Țara noastră se află în incapacitatea de a se dezvolta la adevăratul său potențial și se confruntă în acest moment cu o criză cruntă, cum nu a mai existat în perioada de după Revoluție.

Conform ultimelor date, deficitul de forţă de muncă din România depăşeşte un milion de oameni. Acest lucru înseamnă că țara se confruntă în acest moment cu o criză economică, anunță CAPITAL. „O criză economică poate însemna şi neatingerea potenţialului economic. România poate să crească din punct de vedere economic mult mai mult decât o face în acest moment”, a declarat, luni, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu.

CCR face praf Legea pensiilor, scrisă de Lia Olguța Vasilescu, constată DIGI24. Curtea Constituţională a României arată în motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale două articole din Legea pensiilor că legea a fost scrisă prost și fără claritate. Legiuitorul trebuia să fie mai riguros atunci când a stabilit cine sunt contribuabilii la sistemul public de pensii şi cine plăteşte contribuţia de asigurări sociale.

"Legiuitorul trebuie să se raporteze la reglementările ce reprezintă un reper de claritate, precizie şi previzibilitate, iar erorile de apreciere în redactarea actelor normative nu trebuie să se perpetueze în sensul de a deveni ele însele un precedent în activitatea de legiferare", au spus  judecătorii CCR. În luna martie, Curtea a declarat ca fiind parţial neconstituţională Legea pensiilor, după ce PNL şi USR au atacat mai multe dispoziţii ale acestui act normativ, amintește EVENIMENTUL ZILEI.

Noul Ministru al Muncii Marius Budăi a declarat, luni, că noua lege a pensiilor va fi modificată „în termenul cel mai scurt“, prin Parlament, după ce Curtea Constituţională a explicat ce articole sunt neconstituţionale şi ce clarificări trebuie aduse, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Acum s-a publicat, am citit şi eu rapid. Noi respectăm deciziile CCR şi în termenul cel mai scurt le vom pune în aplicare, prin Parlament“.

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP) le-a trimis şefilor Caselor judeţene de pensii o adresă prin care îi avertizează că trebuie să „dispună măsurile pe care le consideră necesare” pentru ca sumele alocate în acest an pentru plata salariilor să nu fie depăşite, deoarece la rectificare nu vor fi daţi bani în plus, anunță ADEVĂRUL.

Şeful instituţiei avertizează, într-o adresă obţinută de G4MEDIA, că ministerul Finanţelor nu este de acord cu majorarea cheltuielilor de personal cu ocazia rectificărilor bugetare în anul 2019, aşa că CNPP trebuie să majoreze salariile, conform legii salarizării, dar să se încadreze în cheltuielile de personal aprobate prin buget.