Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Persoanele cu obezitate au o predispozitie genetica de a simti mai putin gustul alimentelor, arata un studiu publicat in revista American Journal of Clinical Nutrition.

Cercetatorii au demonstrat o relatie inversa intre greutate, obezitate si perceperea gustului, desi au recunoscut ca rezultatele “nu permit sa se stie daca aceasta relatie constituie cauza sau consecinta”. Dolores Corella, coordonatoarea proiectului, sustine ca inflamatia determinata de obezitate este capabila sa distruga papilele gustative, iar persoanele cu simtul gustului diminuat au tendinta de a consuma mai multe alimente pentru ca informatia sa ajunga suficient la creier, iar acestea “sa se opreasca din mancat”.

Integral pe Naţional



Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.