Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Persoanele care au mai mulţi prieteni pe Facebook au mai multă materie cenuşie în trei dintre regiunile creierului, responsabile pentru memorie, echilibru şi simțul vizual, arată un studiu al BUPA Health and Wellbeing din Marea Britanie, dat publicităţii de MediHelp International.

Utilizarea reţelelor sociale poate afecta structura creierului. În urma studierii RMN-urilor a 125 de studenţi, cercetătorii de la BUPA Health and Wellbeing din Marea Britanie arată că există o conexiune între numărul de prieteni pe care o persoană îi are în cadrul reţelelor sociale şi mărimea anumitor părţi ale creierului.

Pentru a confirma rezultatele, oamenii de știință au analizat situațiile a alte 40 de persoane. Un subgrup de 80 de oameni care au luat parte la studiu au fost intervievați pentru a afla câţi prieteni au în viaţa reală. În urma acestei cercetări, s-a aflat că persoanele care au mai mulţi prieteni pe Facebook au mai multă materie cenuşie în trei dintre regiunile creierului, responsabile pentru memorie, echilibru şi simțul vizual.


Integral pe Capital