Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce Guvernul PSD-ALDE s-a lăudat cu majorări salariale, provocând un haos în sistemul de salarizare din România, acum se pregătește să dea oameni afară! Un document din care reiese faptul că ministerul Finanțelor se confruntă cu noi probleme majore. Documentul a fost făcut public de deputatul PNL, Dan Vîlceanu.

Acesta, notat de EVENIMENTUL ZILEI, notează că, din cauza faptului că Bugetul pe 2019 a fost realizat pe cifre false, urmează concedieri în sectorul public. Ba mai mult, Guvernul le socilicită ordinatorilor de credite fie să concedieze oameni, fie să îi trimită în concediu fără plată, iar cine nu va aplica măsura sugerată de Guvern, va primi o amendă usturătoare. „Dovada că nu sunt bani de salarii! Urmează concedieri sau concediu fără plată la stat!“

Alianța de guvernare formată din PSD și ALDE transmite pe toate căile, prin comunicatorii lor politici sau strategii economici, că salariile românilor cresc vertiginos, ca nicăieri în Uniunea Europeană. Uită, însă, întodeauna, să menționeze că statul este principalul beneficiar al propriei strategii, transformată pompos în simbol, #wageledgrowth, iar firmele private suportă o povară pe care nu o vor putea duce la infinit, anunță CAPITAL.

În acest moment, România are cel mai ridicat cost fiscal pentru angajat (40,85%[1]) din cele 26 de țări analizate, semnificativ mai mare decât cota efectivă de impozitare din alte țări din Europa Centrală și de Est: 17,86% (Slovacia), 22,40% (Bulgaria), 29,29% (Polonia) și 33,5% (Ungaria), relevă un studiu al KPMG, citat de ADEVĂRUL.

Dobânzile mari şi noile facilităţi oferite de guvernanţi nu se arată argumente destul de puternice pentru a-i determina pe cetăţeni să achiziţioneze obligaţiunile scoase la vânzare de Ministerul Finanţelor în Programul Tezaur. Birocraţia şi promovarea foarte slabă au făcut ca subscrierile să se prăbuşească în primele luni ale acestui an, de la aproape 700 de milioane de lei în februarie, la 200 de milioane în aprilie.

Titlurile de stat au avut mare căutare anul trecut, dar entuziasmul investitorilor s-a mai stins. Emisiunea derulată în perioada 15 iunie - 6 iulie 2018, cu o maturitate de 5 ani şi o dobândă de 5% pe an, a avut un volum total de subscriere de 786 milioane de lei. Anul acesta, volumele au intrat pe un trend descendent, constată JURNALUL NAȚIONAL. În februarie au fost subscrise titluri în valoare de 694 milioane de lei, în martie de circa 500 milioane de lei, iar în aprilie de numai 200 milioane de lei.

1,4 miliarde de lei a strâns statul de la cetăţeni în primele patru luni ale anului.