Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Partidul lui Liviu Dragnea a mai reușit o lovitură teribilă: A reușit să-și impună doi noi judecători pentru CCR, aceștia fiind numiți pe Camera Deputaților și de Senat pentru un mandat de 9 ani. Aceștia își vor începe activitatea în luna iunie, iar șase din totalul de nouă judecători vor fi persoane fie propuse de PSD pentru funcție, fie nominalizate de alte partide, dar agreate de social-democrați și puse în scaunul de judecător constituțional prin votul acestora.

Ultimii oameni numiți la CCR prin susținerea PSD sunt procurorul Gheorghe Stan și judecătorul Cristian Deliorga, anunță CAPITAL. Gheorghe Stan îl va înlocui pe Ștefan Minea, el fiind propunerea făcută de social-democrați, de la Camera Deputaților, în fruntea căruia se află chiar Liviu Dragnea. Din „echipa PSD, la Curtea Constituţională mai fac parte Valer Dorneanu, cel care deţine şi funcţia de preşedinte al CCR, Marian Enache, Mona Pivniceru şi Attila Varga.

Valer Dorneanu a ajuns judecător CCR în 2013, fiind propunerea PSD pentru funcţie, amintește ADEVĂRUL. Dorneanu a fost deputat PSD timp de două mandate, fiind chiar preşedinte al Camerei Deputaţilor. De asemenea, Marian Enache a fost deputat al PDSR, precursorul PSD, apoi membru al grupului parlamentar social-democrat din Cameră în perioada 2012-2016.

Tot printre cei care au ajuns la CCR prin votul PSD este şi Mona Pivniceru. Prin urmare, social-democraţii vor avea majoritate confortabilă la CCR, adică şase din nouă, dacă ţinem cont de faptul că partidul lui Dragnea i-a trimis pe aceştia pe funcţii de mare răspundere, cu remunerație uriașă.

Și anterior acestor numiri, PSD reușea să strângă o majoritate, însă doar pe bază de negocieri informale. În tabăra Puterii se aflau Valer Dorneanu, Marian Enache, Maya Teodoriu, Attila Varga. Lor li s-a adăugat, în multe ocazii, Petre Lăzăroiu, chiar dacă acesta fusese numit de fostul președinte Traian Băsescu. ROMÂNIA LIBERĂ susține că opoziția era reprezentată de Daniel Morar, Mona Pivniceru, Livia Stanciu și Mircea Minea.

Practic, constată GÂNDUL, în noua componenţă a PSD, singurii oameni care nu au avut vreo legătură cu PSD şi nici nu au susţinut decizii în favoarea unor social-democraţi vor fi Livia Stanciu (propusă de Klaus Iohannis în 2016 la CCR) şi Simina Tănăsescu (propusă de preşedinte marţi la CCR). Un al treilea ar putea fi Daniel Morar (propus de Traian Băsescu la CCR), dar care uneori a mers alături de magistraţii susţinuţi de tabăra PSD.

Opoziția a ratat încă o șansă, orgoliile au răbufnit și au măturat intențiile declarate, de a susține candidați comuni, constată EVENIMENTUL ZILEI. Parlamentarii Opoziției s-au mulțumit să șicaneze candidații Coaliției PSD-ALDE. La Camera Deputaților, Gheorghe Stan a obținut 174 de voturi, Ioan Cupșa 63 și Vlad Ștefan 25. La Senat, Cristian Deliorga a primit 70 de voturi, Daniel Fenechiu, 24 și Mircea Daraban 10. Luni, PNL și USR studiau varianta să se unească și să meargă pe un singur candidat, însă nu s-au înțeles.

Toate acestea capătă un alt înțeles în condițiile în care 20 mai se anunță o zi decisivă pentru Liviu Dragnea. Pe 20 mai sunt aşteptate trei sentinţe care, susține ADEVĂRUL, i-ar putea schimba viaţa: două de la CCR şi una de la Curtea Supremă. Curtea Constituţională a României a amânat pentru 20 mai discutarea sesizării PNL privind prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor referitoare la delegarea atribuţiilor preşedintelui acestui for către vicepreşedinţi.

Tot pe 20 mai CCR urmează să dea un verdict pe sesizarea lui Florin Iordache care a cerut Curţii să constate un conflict juridic între Parlament si Curtea Supremă. Este vorba despre completele nespecializate de trei judecători de la Curtea Supremă. Și tot pe 20 mai completul de 5 judecatori este aşteptat să pronunţe sentinţa definitivă în procesul Angajarilor fictive de la Direcţia Copilului Teleorman, în care liderul PSD contestă condamnarea de trei ani şi jumătate de închisoare, cu executare dată de instanţa de fond. Astfel, 20 mai a devenit una dintre cele mai importante zile din viaţa lui Liviu Dragnea.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă exprimați opinia: Credeți că, în noua componență, Curtea Constituțională, va da decizii favorabile lui Liviu Dragnea și PSD?


Comentarii

,, CCR: Ghioaga PSDului" Ia pune mana si citeste. Sau iti fac eu un rezumat. CCR asta care doar interpreteaza constitutia a facut asa: - a schimbat procuorul sef la DNA, impotriva unei legi in vigoare - scoate practic din puscarie tot ce e condamnat penal la ICCJ din 2014 incoace - a pus procurorii sub directa conduce a unui ministru politic - a scos presedintele din circuitul de aprobare/revocare al procurorilor sefi, lasand absolut totul la mana ministrului - a distrus practic abuzul in serviciu - a eliminat o gramada de probe din dosare si acum lucreaza mai departe (vez partea cu protocoalele de colaborare) Astia au facut ce nici nu visa parlamentul prin legiferare sa faca.

9 mai 2019 11:46

CCR: Ghioaga PSDului. Vezi cum a fost interpretat abuzul in serviciu. Un primar care a matrasit (cu probe, fara niciun dubiu) un concurs de angajare a fost eliberat, ca "nu exista fapta". Cum 7^&^&^&^ *** nu exista fapta? Pai a incalcat o legislatie secundara. Sa mori tu? La fel in privinta probelor obtinute prin mandate de securitate nationala. Pai nu sunt tot probe? Nu l-am prin pe X primind spaga de o jumatate de milion de euro? Ntzz, nu e proba valida, asa a decis CCR. Serios, mosule? Acum o sa mearga mai departe. O sa elimine din pix orice proba obtinuta prin colaborarea cu serviciile de securitate. DNA nu avea mijloace tehnice, dar nici nu avea voie sa foloseasca mijloacele SRI de interceptare. Trebuia de fapt sa stea dracu in banca lui si sa nu faca nimic, cel mult ceva dosare legate de medici sau nasi de tren, pe modelul Amariei. Asa a decis CCR. CCR e sluga ticaloasa care face cele mai cumplite mizerii, niste mizerii de nici macar Iordache, Nicolicea sau Serban Nicolae nu viseaza sa la legifereze in parlament. Toate deciziile, ABSOLUT TOATE, in favoarea celor condamnati si cu procese pe rol. ABSOLUT TOATE. CCR a ajuns sluga prea-umila a talharilor.

8 mai 2019 18:38

CCR ,,SALVAMARUL" PSD Eu pe Dragnea pana la un punct il pot intelege. Este un infractor care lupta pentru libertatea lui. Asa cum fac cei mai multi, cei mai lasi desigur, si fiecare o face cu mijloacele la dispozitia lui. Cei mai vinovati sunt insa aceia care ii permit, care il ajuta sa faca statul praf ca sa scape. Iar prima si cea mai grava vinovatie o are CCR. Nu exista instituție care sa fi făcut mai mult rău Romaniei decat CCR Dragnea cu banda lui sunt niște hoți și borfași ordinari, ca atare fac ce știu, adică fură, dar ăștia de la CCR sunt trădători de țară și la momentul potrivit ar trebui să dea socoteală și judecați corespunzător crimei.

8 mai 2019 18:23

gaozar fascistoid depistat 8 mai 2019 : 13,03

8 mai 2019 17:01

CUCU BAU!, gaozar dragnist sug pula la banonii penali si asta imi opcupa tot timpul

8 mai 2019 13:03

CUCU… BAU! BRAVO DRAGNEA! BRAVO PSD! Condoleanțe retardaților peneliști!

8 mai 2019 10:21

cucu Ce Partid National DEmocrat viseaza d-na asta balbaiescu ?????

8 mai 2019 9:21

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.