Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se pregătește bomba anului pe scena politică. Premierul Viorica Dăncilă pleacă din Partidul Social Democrat (PSD). Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, pare să fie îngenuncheat. Totul vine cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor europalamentare și a referendumului pe justiție convocat de președintele Klaus Iohannis.

Cutremur total pe scena politică autohtonă. Șeful ProRomânia, Victor Ponta, îl face praf pe marele său dușman, Liviu Dragnea și anunță transferul politic al anului, potrivit CAPITAL. „Viața m-a învățat să n-am încredere în ăștia cu mustață, care spun că te iubesc și se ocupă ei de organizare. S-a ocupat de organizare până m-a zburat cu totul de acolo. Și pe Grindeanu l-a iubit, și pe Tudose l-a iubit, pe toți i-a iubit și apoi i-a zburat. Și pe doamna Dăncilă o iubește și parcă o văd curând la ușa Pro România. ”, a spus Victor Ponta.

Finalul liderului social democrat este aproape, iar Viorica Dăncilă nu e deloc străină de acest plan secret. Guvernul Dăncilă, dar și PSD stau pe un butoi de pulbere. Un plan secret pentru debarcarea lui Liviu Dragnea de la șefia patidului s-ar urzi chiar în aceste momente. Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dat cărțile pe față. Mai mult, anunță GÂNDUL, actualul senator a spus și pașii, dar și condițiile ca Dragnea să fie istorie. Viorica Dăncilă ar fi capul puciului și înlocuitoarea lui Dragnea.

Traian Băsescu a declarat luni că Liviu Dragnea „nu mai are putere să schimbe un premier” şi că nu este exclus ca Viorica Dăncilă să fie următorul lider al PSD şi candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale şi „dacă PSD obţine sub 35% la europarlamentare îl execută partidul pe Dragnea”. „Eu sunt convins că acum Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier, iar dna Dăncilă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulţi oameni politici puternici din PSD şi-au pus speranţe că-l va schimba pe Dragnea. Nu ştiu dacă va fi cea care va merge în locul lui Dragnea. Foarte probabil da”, a adăugat senatorul PMP.

Pe de altă parte, și coaliția de guvernare este pe cale să fie ruptă cu mai puțin de o lună înaintea alegerilor europarlamentare, anunță EVENIMENTUL ZILEI. Partidul lui Călin Popescu Tăriceanu le dă mat social-democraților. PSD încasează o lovitură cruntă, iar nervii sunt întinși la maxim în coaliție. Ultima mutare a celor de la ALDE îl va scoate din minți pe Dragnea.

Oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu din Alba au sesizat Biroul Electoral Județean Alba (BEJ) cu privire la încălcarea legislației privind desfășurarea campaniei electorale de către unele partide, între care și PSD, în ceea ce privește afișajul electoral. ALDE Alba și-a reclamat colegii de alianță la Biroul Electoral Județean, pe motiv că social-democrații au lipit afișe în spații neamenajate special în acest sens, în orașul Abrud.

Reclamația vine după ce, săptămâna trecută, președintele ALDE Alba, Ioan Lazăr, a lansat un atac dur la adresa PSD. „Să ne ferească Dumnezeu să ajungă ăştia să conducă judeţul, că ne-am dat dracu!” deoarece liderii PSD din judeţ ar fi refuzat dintotdeauna colaborarea, în ciuda protocoalelor încheiate la Bucureşti, conform MEDIAFAX.

Și aliatul lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, încearcă să se poziționeze cât mai bine în vederea alegerilor prezidențiale din toamnă. Tăriceanu a declarat că, în cazul în care va candida la prezidențiale, va fi atent să nu repete greșelile președintelui Klaus Iohannis, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „Cred că președintele stagnează pentru că a făcut nișe greșeli și continuă să facă niște greșeli.

A eșuat în a înțelege rolul său constituțional, acela de a fi factorul de coagulare în jurul unui proiect național. A preferat să fie un mic actor, să fie partizan, să facă campanie pentru PNL, să inducă o temă a referendumul care e o diversiune. El a intrat în cursa prezidențială mai devreme, își ajută partidul în campanie.”, a declarat Tăriceanu.

COTIDIANUL constată că deocamdată Călin Popescu Tăriceanu pare să fie principalul contracandidat al președintelui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni. Dacă în toate sondajele de opinie actualul președinte reușeşte ca în primul tur să se situeze pe primul loc, lucrurile se nuanțează în Turul II. Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a măsurat în două studii din acest an cum ar sta lucrurile dacă în Turul II ar fi Klaus Werner Iohannis vs. Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea.

În februarie, într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu, scorul ar fi de 42 la 37, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 47 la 24. În aprilie, într-un tur II între Klaus Werner Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu, scorul ar fi de 42 la 42, iar Klaus Werner Iohannis vs. Liviu Nicolae Dragnea ar fi de 51 la 30.


Comentarii

Ecce Kurrupt Analiștii și bomba cu fâs care face împrăștiat: Miorița pleacă din PSD... la Cotroceni... la Pro Diaria. Miorița îl înlocuiește pe Baciul Pizdac. Mustăciosul nu i-a iubit cu adevărat pe kuriștii acoperiți. Viața Pizdacului Șef depinde de rezultatul alegerilor eurovizionare precum viața veșnică a căcănarilor depinde de cârnațul lui Konchita Wurst. Bocancul Inamicului Public nr 1 nu mai ecce tare cum a fost odată, stă să se rupă, îi mai dă un analist cu sfinkterul în șpiț încă odată și gata... Sigur bomba asta nu ecce diaria explozivă pe care se pregătește să o facă Klaussfinkter Wurst Johannis?

8 mai 2019 10:39

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.