Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-au strîns, numai până acum, sute de milioane de euro pentru refacerea catedralei Notre Dame din Paris. Dacă adunăm și toate promisiunile făcute, suma va trece bine de un miliard.

Ce se va întâmpla cu grandiosul monument? Va fi refăcut cum cer donatorii și petițiile de pe internet sau va fi „adaptat” valorilor secolului XXI, cum pare să vrea președintele Macron? E o întrebare grea pentru care autoritățile franceze organizează o nouă dezbatere, dar și un concurs internațional de arhitectură. La discuții nu va avea loc însă toată lumea.

Federația Profesioniștilor în Conservare și Restaurare din Franța se plânge că a fost exclusă. „Am constatat absența totală a termenilor conservare și restaurare din aceste dezbateri”, anunță asociația în comunicatul remis presei. „Vorbim despre restaurare, dar nu despre necesitatea ca experții să facă evaluări asupra stării în care se află acum structura. Mai întâi trebuie să stabilizăm și să oprim degradarea ”, a declarat președintele Federației Clementine Bollard. citată de France Info.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Ecce Kurrupt Catedrala Notre Dame trebuie modernizată urgent. Păcat că nu au colapsat turnurile gemene din față, remodelarea ar fi mult mai ușor de făcut. Evident nu ecce prea târziu să fie demolate controlat cu explozive... Apoi în mijlocul curții care va fi defapt însăși catedrala care nu va mai avea acoperiș va fi construit un singur turn în formă te tirbușon cu un cocoș în vârf iar numele catedralei evident va fi schimbat conform planului eurovizionar progresist al lui Homo L'avorton Macron: "Notre Poule Dans Votre Cour"

26 aprilie 2019 11:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.